Poslovni forum livanjske dijaspore i gospodarstvenika 5. travnja

Ovogodišnji poslovni forum livanjske dijaspore i gospodarstvenika Livna  ”Gradimo Livno zajedno” održat će se 5. travnja  u Livnu.

Sedamnaesti po redu forum se organizira u okviru projekta ”Diaspora Invest”, a za cilj ima uspostaviti čvrste veze lokalne zajednice s dijasporom i gospodarstvenicima kroz stvaranje baze podataka u području gospodarstva, investiranja i razmjene znanja kao i uključivanja dijaspore u lokalni razvoj.

U sklopu programa konferencije planirana je panel diskusija pod nazivom ”Kako uspostaviti uspješnu i dugoročnu suradnju s dijasporom”  na kojoj će biti prezentirane uspješne priče suradnje poduzetnika iz Livna s dijasporom, predstavljeni  glavni gospodarski sektori u koje se može ulagati kao i olakšice koje Grad Livno nudi poduzetnicima.

Predstaviti će se i program dodjele bespovratnih sredstava iz zajedničkog fonda Grada Livna i USAID Diaspora Invest projekta čiji korisnici mogu biti poduzeća povezana s dijasporom. Nove linije financiranja, teme iz oblasti razvoja BiH kroz prijenos znanja iz dijaspore, inovativnih modela suradnje s dijasporom i institucionalne suradnje također su oblasti koje će biti zastupljene na Forumu, priopćio je Grad Livno.

Izvor: akta.ba