Portal Snaga lokalnog

Pozivamo vas da posjetite web stranicu USAID projekta Snaga lokalnog!

Stranica www.snagalokalnog.ba je predstavlja centralno mjesto na kojem će organizacije civilnog društva, institucije vlasti, biznis sektor, građani i građanke moći naći veliki broj informacija koje će im pomoći u svakodnevnom radu.

Šta sve nudi www.snagalokalnog.ba?

Imate ideje, a trebate novac da ih ostvarite?

Pogledajte Direktorij donatora koji daje pregled 690 donatora i poziva za projekte te pretražite i elektronsku bazu donatora koja će se ažurirati na dnevnoj osnovi.

Objavljujete vaše pozive za projekte? Objavite ih na www.snagalokalnog.ba!

Podržite kulturu solidarnosti i dostavite sve informacije koje želite da podijelite sa drugima!

Kako bi podržala kulturu solidarnosti, Snaga lokalnog je kreirala Google mapu da na jednom mjestu prikupi i javno promovira aktivnosti koje provode civilno društvo, volonteri i drugi dionici koji podržavaju ljude u potrebi, lokalne zajednice, pokazujući solidarnost i empatiju.

Imate druge informacije, o edukacijama, aktivnostima u lokalnim zajednicama ili tražite partnerstvo? Uključeni ste u neke filantropske aktivnosti?

Pošaljite informacije i omogućite nam da napravimo sveobuhvatnu bazu organizacija te promoviramo vašu organizaciju i njene aktivnosti.

Snaga lokalnog je alat koji građanima omogućava da učestvuju u promjenama i razvoju zajednice, obezbjeđuje informacije i savjete za prevazilaženje apatije i osjećaj obeshrabrenosti ili obespravljenosti.

Želite nam se pridružiti ili imate neke komentare, preporuke? Pišite na email info@snagalokalnog.ba.

O projektu!

Misija Snage lokalnog je jačanje inicijativa zajednica koje okupljaju građane kako bi se bavili konkretnim problemima i unaprijedili svoja susjedstva, zajednice, gradove i, na kraju, obnovu uvjerenja da naše djelovanje u stvari sve može promijeniti.

Snaga lokalnog će poboljšati lokalne kapacitete za rješavanje relevantnih razvojnih izazova koji utiču na društvo Bosne i Hercegovine. U okviru ove inicijative Mreža mira će uspostaviti i upravljati web platformom koja će omogućiti razmjenu informacija između svih aktera, te mapirati odnose i uticaje unutar civilnog društva, javnih i lokalnih institucija, kao i poslovnog sektora za lokalne inicijative u BiH.

Krajnji cilj USAID-evog projekta Snaga lokalnog koji implementira Mreža za izgradnju mira je da doprinese unapređenju lokalnih kapaciteta za rješavanje relevantnih razvojnih izazova koji utiču na društvo Bosne i Hercegovine. 

Želimo da se u aktivnosti uključe sve osobe koje žele postati pokretači promjena u svojim zajednicama kroz rad na unaprijeđenju postojećih društvenih procesa i zaštitu prirodne okoline.

Srdačni pozdravi od tima Snage lokalnog

Mišljenja i izjave koje su navedene na ovoj web stranici ne oslikavaju nužno mišljenja Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Leave A Comment

Related Posts

Udruženje „Ruku na srce“: U City Pub-u sinoć uz grupu Dernex obilježen Međunarodni dan volontera

Sinoć je u sarajevskom City Pub-u povodom Međunarodnog dana volontera održana humanitarna svirka grupe Dernex, a u sklopu akcije „Nijedno dijete bez paketića“. Humanitarnom svirkom, Udruženje „Ruku na srce“ slavilo je sve dosadašnje uspjehe koji ne bi bili mogući bez velikog zalaganja i rada volonterki i volontera Udruženja. Također, posjetioci su dolaskom na svirku podržati našu zimsku […]

Godišnji događaj Instituta za razvoj mladih KULT proslavio uspjehe ostvarene kroz 2022. godinu

Godišnji događaj Instituta za razvoj mladih KULT pod nazivom “Ready, Steady, CHANGE“, je simbolično organiziran 5.12.2022. na Međunarodni dan volontera, s ciljem da promovira uspješne priče kroz aktivnosti omladinskih lidera, omladinskih političkih lidera i službenika za mlade u protekloj godini. Događaj je okupio preko 100 mladih i predstavnika različitih institucija koje rade i brinu o mladima, kako[…]