Pohvali biznis #34: Mašta, jedina marketinška agencija koja je i društveni biznis

Priča o Mašti je priča o jedinoj makretinškoj agenciji koja je i društveni biznis. To je priča u kojoj sve zamišljeno postaje stvarno u timu u koji pomaže društvenim projektima i biznisima da stanu na svoje noge i pokrenu svoju preduzetničku priču.

👩‍👩‍👧‍👧 Biti društveni biznis, brinuti o novim generacijama

Kada kompanije žele da učine nešto dobro za svoju zajednicu, one to mogu uraditi na različite načine –  dati svoj doprinos velikom društvenom izazovu ili uključivati se u različite inicijative u zajednici. Mašta je izabrala svoj put i čini sve da pruži podršku mladim preduzetnicama i preduzetnicima

„Mašta je marketinška agencija iz Sarajeva, no ono što nas izdvaja iz mase drugih firmi jeste da smo mi prva marketinška agencija u BiH i regionu koja je, ujedno, i društveno odgovoran biznis. Naime, našim profitom i radom – a kroz Fondaciju Mozaik – pomažemo raznim društvenim projektima i biznisima da stanu na svoje noge i pokrenu svoju poduzetničku priču“, rekao mi je Feđa Malinović,  PR & Digital Marketing Assistant

Pružajući podršku mladim preduzetnicima i preduzetnicama, Mašta često surađuje sa Fondacijom Mozaik, i tada nastupa kao istinski partner, profesionalno, srdačno i požrtvovano

„Nama u Fondaciji Mozaik je zaista potreban istinski partner kada radimo produkciju različitih kreativnih rješenja, a saradnja sa Mašta timom je siguran put ka uspjehu. Sarađujući sa Maštom organizirali smo veliki broj evenata (od malih radionica do velikih konferencija), i svaki put je sve bilo gotovo na vrijeme, proteklo bez ijednog problema i završilo trijumfalno. Ono što posebno izdvaja Mašta tim od konkurencije je ekspertiza pri organizaciji hibridnih događaja koji su u današnjem poslovanju postali imperativ. Moram istaći da nemamo taj klijent-agencija odnos, nego Mašta tim zaista doživljavamo kao dio naše organizacije jer vrlo profesionalno, srdačno i požrtvovano pristupaju svakom izazovu koji pred njih stavimo“, rekla je Alma Mušić, direktorica komunikacija Fondacije Mozaik.

Brinući o budućim generacijama, Mašta zna kako podijeliti svoj profit na pozitivan način koji stvara utjecaj. Mašta sav profit vraća zajednici kroz donaciju i projekte sa Fondacijom Mozaik ili nastoji uključiti zajednicu kroz događaje kreirane za klijente. Na ovaj način, priča o Mašti postaje priča o dobru, a nju smo ti već ispričali u našoj zajednici. 

✨ Sve zamišljeno i izmaštano postaje stvarno 

Radeći sa organizacijama širom svijeta godinama, Mašta je činila da sve zamišljeno i izmaštano postane stvarno. Sajmovi su postali virtuelni, a realizacija online događaja i poslovnih sajmova Maština specijalnost. U saradnji sa Beyond42 iz Beograda, nastala je Collectivibe Virtual Fair – interaktivna platforma za virtuelne događaje koju danas koriste firme i organizacije na pet kontinenara. Jedna takva platforma nalazi se u loncu i ti sada možeš prošetati lonac eXpom, virtuelnim interaktivnim sajmom.

Kreativni, kakvi jesu u Mašti, nude ti uslugu grafičkog dizajna i animacije, video produkcije i postprodukcije ali i PR usluge. Profesionalni, organiziraju događaje; one hibridne, uživo ili online, a spremni su da ponude i TechSoup uslugu za neprofitne organizacije, javne biblioteke ili muzeje. 

„Pri izradi raznih komunikacijskih outputa; grafičkih rješenja i vizuala, videa i landing stranica su strašno brzi i veoma kreativni. Uvijek nas uspiju iznenaditi inovativnošću i kreativnošću. Mislim da ne postoji klijent koji ne bi bio zadovoljan onim što Mašta nudi i provodi u djelo“, istaknula je Alma Mušić.

🎨 Mašta kreativni tim

U Mašta kreativnom timu ne postoji rutina niti dan koji liči na prethodni, ispričala mi je Irma Bečar, direktorica agencije Mašta. U nastojanju da donese zadovoljstvo partnera i cjelokupne zajednice, Mašta je okupila Adriana Memaja – mađioničara za grafički dizajn, Miljana Božovića – menadžera Techsoup Balkans programa, Feđu Malinovića – sjajnog  PR & Digital Marketing asistenta,  Selmu Memagić – službenicu za finansije, a svoj doprinos daje i vrijedna internica Sara Lulić

Rame uz rame, sa ovim fantastičnim, kreativnim timom stoji direktorica Irma Bečar, koja zna da je najvažnija karika dobrog poslovanja, imati dobar tim: 

„Ja volim svoj posao i dinamiku koju nosi, ne postoji rutina niti dan koji liči na prethodni. Svaki novi dan je nova avantura sa mnoštvom prilika i izazova. Kao odgovorna osoba u Mašti mogu samo reći da su ljudi u timu najbitnija karika. Bitno je da se međusobno razumijemo i poštujemo, a sve ostalo se da naučiti.  Na sreću ne nedostaje nam tog timskog duha, a ni znanja koje se trudimo da pravovremeno updejtujemo u skladu sa svjetskim standardima. Najljepša stvar u svemu, ono što meni kao osobi mnogo znači jeste činjenica da je Mašta društveni biznis, te da našim radom pomažemo i ulažemo u zajednicu kroz različite projekte zajedno sa Fondacijom Mozaik i našim ostalim partnerima“, rekla je Irma Bečar, direktorica agencije Mašta

Mašta kreativni tim, ispričao mi je kako najviše vole raditi kada je cijeli tim na okupu. Vlada  visokoproduktivna i vedra energija, a uvijek se nađe neko da podijeli smiješnu anegdotu ili vic. Tim se rado sjećaja radnih putovanja na kojima se odradi sjajan posao za partnere, ali i dobije prilika za uživanjem u drugim aktivnostima, kao što je rafting. 

Ispred tima stoji budućnost u kojoj žele nastaviti pratiti vječito promjenljivi teren digitalnog marketinga koji nije samo naša budućnost, nego i sadašnjost. Odgovarajući na potrebe svojih partnera, klijenata i tržišta, Mašta tim će svoj fokus staviti na hibridne događaje.  

Brinući o novim generacijama i podržavajući preduzetnike i preduzetnice, Mašta tim će kao u mašti, nastaviti nastupati kao istinski partner; profesionalno, srdačno i požrtvovano. 

🎁 Mašta te nagrađuje 

U saradnji sa lonac.pro zajednicom i Free Radio Prijedor, Mašta je organizirala nagradnu igru i poklanja ti besplatnu dvosedmičnu social media kampanju. Iskoristi priliku da sve izmaštano postane stvarnost i upoznaj Mašta kreativni tim. Dobitnike ćemo proglasiti u ponedjeljak u emisiji na Free Radio Prijedor u kojoj će gostovati Mašta i ispričati svoju priču. 

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffreeradioprijedor%2Fposts%2Fpfbid0XLgxkvjKm3oMCdoWQdAL1RX2dHTQitsBHRBDPEcu881rjhK98Fd4TajbjXGmu1xwl&show_text=true&width=500

📍 Zaprati Maštu na Facebook-u i Instagramu.
📍 Izaberi svoju uslugu i podrži i ti društveni biznis.

Izvor: lonac.pro

Related Posts

Iskoristi bespovratna sredstva za ulaganja iz dijaspore u Gradu Gračanica

Iskoristi bespovratna sredstva i investiraj u Bosni i Hercegovini. U Gradu Gračanica otvoren je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava osobama iz dijaspore koje su već pokrenule ili žele pokrenuti biznis u Bosni i Hercegovini. Raspoloživi fond za podršku osobama iz dijaspore za pokretanje poslovnog poduhvata u Gračanici znosi 80.000 KM. Prosječan iznos zahtjeva sa kojim se može aplicirati za[…]