Početkom juna Međunarodna konferencija “Otpad-resurs za razvoj cirkularne ekonomije u BiH”

U Sarajevu 05. i 06. juna 2024. godine, održava se drugo izdanje Međunarodne konferencije “OTPAD-RESURS za razvoj cirkularne ekonomije u BiH”.

Organizatori događaja su Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine i konsultantska kompanija nLogic Advisory.

“Dvodnevna konferencija osim predavanja će potaknuti dijalog o gorućim problemima u BiH, te će uključiti tehnički aspekt upravljanja otpadom, predstavit će se i najnovije tehnologije koje mogu ubrzati put ka cirkularnoj ekonomiji i zelenijoj budućnosti”, navodi Sendžana Muslić, Privredna/Gospodarska komora FBiH.

Nakon iznimno uspješnog prošlogodišnjeg izdanja, koje je okupilo na jednom mjestu donosioce odluka na svim nivoima, stručnjake koji savjetuju donosioce odluka, poduzetnike, finansijere, javna komunalna preduzeća, predstavnike nevladinog sektora i medija, ove godine se očekuju posjetioci iz zemalja regije i jugoistočne Europe.

“Zadovoljstvo nam je što ćemo omogućiti svim ključnim akterima ove priče u Bosni i Hercegovini, kao i regiji, da na jednom mjestu čuju panel diskusije i predavanja vrhunskih stručnjaka. Postizanje održivog upravljanja otpadom može biti izuzetno teško, ali smanjenje količine otpada i povećanje učinkovitosti u korištenju resursa su itekako mogući u već se primjenjuju”, navodi Emina Čelebić Mravović, nLogic Advisory.

Organizatori podsjećaju na važnost teme konferencije i pozivaju zainteresirane da uzmu učešće. 

Izvor: akta.ba