Počelo emitovanje TV emisije “Iz mlade zjenice”

Zenica, 22. februar 2021. – Prvo izdanje nove TV emisije “Iz mlade zjenice” emitovano je proteklog vikenda na RTV Zenica. Svjež, mladalački pristup, dobra energija, zanimljivi sadržaji, ankete među mladima i starijima i korisne informacije – tako bi se mogao rezimirati ovaj prvijenac.

Tema prvog izdanja bila je online nastava, prednosti i teškoće koje je donijela, iz perspektive učenika/studenata i profesora. Kao najveći problem istaknut je proces izvođenja praktične nastave, posebno na Medicinskom i tehničkim fakultetima.

Da li biste povjerili svoje zdravlje medicinarima koji su završili školovanje online – bilo je anketno pitanje za građane, a imali smo priliku čuti i kakve su dogodovštine zabilježene tokom online predavanja, od upadanja članova porodice u kadar, preko zijevanja do drugih detalja kućne atmosfere.

“Obraćamo se onima koji mogu ostaviti trag koji će ukazati na promjene na društvenoj sceni”, kažu mladi voditelji Deniz Nadžaković i Ahmed Babić.

Poslušali smo kako su se zenički izviđači i jedna od krovnih organizacija za mlade u Zenici “Naša djeca” snašli u radu u online svijetu, a čuli smo i koji su to kursevi, takmičenja i poslovi za mlade u ponudi širom BiH.

Jedanaest članova Omladinske redakcije RTV Zenice, Deniz Nadžaković, Doris Bilić, Naida Varupa, Adna Smajlović, Džejla Korajlić, Ilma Šišman, Sara Gluhić, Delila Suljić, Dino Brljevac, Ahmed Babić i Jasna Heremić poručili su kako jedva čekaju da i u narednim sedmicama pokažu šta mogu i znaju.

Emisija “Iz mlade zjenice” emituje se svake subote od 17 sati, a repriza je nedjeljom u istom terminu.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).