Počela ekološka akcija “Majska ruža 2024” Radio Konjica

Danas je počela 18.ekološka akcija “Majska ruža 2024”, koju Radio Konjic organizuje u partnerstvu sa firmom “Rukotvorine”, vlasnika Besima Nikšića. Svake godine 16.juna, na Dan Grada Konjica, proglašavamo dobitnike nagrada za najljepši balkon, vrt i glavnu nagradu “Majska ruža”. Akcija ima za cilj da ukaže na važnost uređenja životnog prostora i očuvanje okoline, a realizira se pod pokroviteljstvom Grada Konjica.

U proteklih 17 godina godina nagradili smo oko 170 sugrađana s cijelog područja Grada Konjica. Od prvog dana partner akcije “Majska ruža” je firma Rukotvorine, vlasnika Besima Nikšića, koji je draga srca prihvatio ideju i svih ovih godina bio zadužen za glavnu nagradu, izradu drvorezbarske tacne, rad vrijednih drvorezbara iz porodične radionice.

počela ekološka akcija "majska ruža 2024" radio konjica
Besim Nikšić

“Raduje me da 18 godina traje “Majska ruža” koja uljepšava naš grad. Nadam se da će dugo potrajati i da će građani učestvovati i truditi se da urede svoje balkone i vrtove, a neki od njih će dobiti i priznanja Radio Konjica i našu drvorezbarsku tacnu”-kazao je Nikšić.

Učesnici akcije “Majska ruža” tokom proteklih godina bili su mnogi naši sugrađani koji njeguju ljubav prema cvijeću, zelenilu i uređenom životnom prostoru, kako u gradu, tako i u ruralnim područjima od Glavatičeva do Buturović Polja. Podsjećamo na izjave nekih od dobitnika glavnih nagrada iz ranijih godina.

Ukoliko imate uređen balkon, vrt ili okućnicu, ili želite prijaviti vaše prijatelje i komšije, čiji prostori zaslužuju da se nađu u akciji “Majska ruža”, mozete to učiniti svakog ponedjeljka do kraja maja, od 10:15 do 11 sati uživo u programu Radio Konjica. Proglašenje i dodjela nagrada biće upriličena u redakciji Radio Konjica 16.juna, na dan Grada Konjica.

radiokonjic.ba

06.05.2024.

samra@radiokonjic.ba

Izvor: radiokonjic.ba