[Plus Ultra] ONAuBiH

Udruženje Plus Ultra je pokrenulo niz blogova kroz koje će predstaviti aktivna omladinska udruženja koja rade super stvari za mlade. Odlučili smo započeti naš prvi blog sa ONAuBiH-om, te u nastavku možete pronaći sve info koje su vam potrebne da biste se priključili ovoj organizaciji.
Šta je to ONAuBiH?
Omladinska novinska asocijacija u Bosni i Hercegovini ili ONAuBiH je multinacionalna i multietnička nevladina organizacija koja je nastala 21. decembra 2007. godine, te već godinama mladima pomaže u boljem upoznavanju medija, pozitivnom unaprijeđavanju istih, te daje mogućnost da sami učestvuju u kreiranju i popunjavanju medijskog prostora.
ONAuBiH organizacijom različitih projekata i aktivnosti, mladima omogućava da se bliže upoznaju sa stranom medija koja ih osobito zanima, te im omogućava i izravno sudjelovanje.
Od samog nastanka pa do danas, ONAuBiH je podržana od strane njemačke Fondacije Schüler Helfen Leben, te je također punopravna članica European Youth Press-a.
Glavna misija ONAuBiH jeste stvaranje društva u kojem se kritički promišlja i djeluje, te se samim tim razvija medijska pismenost, budući da se vrši edukacija mladih s cijelog područja BiH da slobodno plasiraju, te konzumiraju medijski sadržaj.
Kako postati član/ica ONAuBiH?
ONAuBiH trenutno broji preko 60 članova/ica iz područja cijele Bosne i Hercegovine te su vrata otvorena za sve koji žele postati jedni od njih, učestvovati u kreiranju medijskog prostora, te kreirati inspirativan, edukativan i zanimljiv medijski sadržaj, te također unaprijediti svoje vještine i steći nove.
Članovi/ce koji se žele prijaviti moraju ispunjavati sljedeće uslove:
– da su državljani Bosne i Hercegovine;
– da imaju između 15 i 30 godina;
– da nisu aktivisti/kinje neke od političkih partija;
U linku ispod nalazi se obrazac s čijim popunjavanjem iskazujete želju za članstvo i rad u ONAuBiH.
LINK ZA PRIJAVU MOŽETE PRONAĆIOVDJE
Ako vas je ovaj post zaintrigirao i podstakao da više istražite o trenutno aktuelnim aktivnostima I konkursima ONAuBiH, možete više saznati nalinku
Nastavite pratiti blogove Udruženja Plus Ultra ako želite upoznati druga udruženja koja svakodnevno rade divne stvari i jačaju položaj mladih u našem društvu.
Sve blogove objavimo na portal Rolify, a linkove možete pronaći i na našim instagram storijima na @plusultrayouth
Ako si ti dio nekog udruženja i želite da naredni blog posvetimo vama pišite nam na instagram ili na info@plusultra.ba da se dogovorimo za detalje 
Možete nas pronaći na društvenim mrežama : Instagram, Facebook, LinkedInTikTok

Izvor: rolify.com