[Plus Ultra] ESN

Šta je to ESN?

ESN (European Student Network), predstavlja vitalnu infrastrukturu podrške za internacionalne studente širom Evrope.
Erasmus Student Network (ESN) je među najuglednijim studentskim udruženjima u Evropi. Osnovano 1989. godine, te predstavlja jedno od ključnih volonterskih organizacija. Njegova mreža konstantno napreduje i širi se, s oko 15.000 aktivnih članova prisutnih u preko 42 zemlje.
Kroz svoju strukturu, ESN olakšava prilagođavanje i integraciju studenata u novu sredinu, pružajući im potrebne resurse i podršku kako bi njihovo iskustvo studiranja u inostranstvu bilo što lakše i uspješnije.
Oaza Povezivanja
ESN je više od organizacije; to je globalna mreža koja spaja ljude različitih kultura i nacionalnosti. Kroz lokalne sekcije širom kontinenta, ESN omogućava studentima da se povežu, razmijene iskustva, pronađu podršku i upoznaju nove ljude.
Erasmus Student Network Sarajevo, kao dio veće evropske studentske organizacije, posvećen je promovisanju mobilnosti i fleksibilnosti u obrazovanju kroz podršku u akademskoj razmjeni. Njihov fokus je podržati Erasmus studente u procesu akademske i društvene integracije. Kroz volonterski rad, ova organizacija pruža mogućnost neformalnog učenja i ličnog razvoja svojim članovima, dok istovremeno olakšava stvaranje socijalnih i profesionalnih mreža.

Jedan od ključnih aspekata ESN-a je njihova uloga u obrazovanju i informisanju internacionalnih studenata o lokalnoj kulturi, jeziku i običajima. Kroz različite aktivnosti, radionice i događaje, ESN promoviše međukulturalno razumijevanje i podstiče razmjenu znanja među studentima.

Kako I zašto postati član?
Postati dio ESN-a predstavlja priliku za angažovanje u globalnom studentskom pokretu.
Zašto postati član?
1. Globalno Povezivanje: Razvoj prijateljstava širom svijeta.
2. Nevjerovatni Događaji: Planiraj kulturne večeri, avanture i nezaboravna okupljanja.
3. Razvoj Vještina: Unaprijedi svoje liderske i timski sposobnosti.
4. Oduševljenje Različitostima: Iskusite šarolikost kultura.
5. Mnoge Pogodnosti: Uživaj u ekskluzivnim popustima i pogodnostima!

Član možete postati popunjavanjem forme koja se nalazi na linku .
Budući da se prihvatanje novih članova izvršava samo početkom i krajem novog zimskog i ljetnog semestra (septembar i januar), kada su zvanični pozivi za nove članove, nakon popunjavanja forme, aplikacija će biti uzeta u razmatranje. Popunjavanjem forme prijavljeni su automatski ubačeni u listu koja će biti objavljena kada budu objavljeni zvanični pozivi i samim tim povećavate svoju šansu za ulazak u ESN Sarajevo.
Ako vas je ovaj post zaintrigirao i podstakao da više istražite o trenutno aktuelnim aktivnostima ESN-a, možete više saznati na linku.
Nastavite pratiti blogove Udruženja Plus Ultra ako želite upoznati druga udruženja koja svakodnevno rade divne stvari i jačaju položaj mladih u našem društvu.
Sve blogove objavimo na portal Rolify, a linkove možete pronaći i na našim instagram storijima na @plusultrayouth
Ako si ti dio nekog udruženja i želite da naredni blog posvetimo vama pišite nam na instagram ili na info@plusultra.ba da se dogovorimo za detalje 
Možete nas pronaći na društvenim mrežama : Instagram, Facebook, LinkedIn TikTok

Izvor: rolify.com