Plivači Veleža iz Banja Luke donose devet medalja

Mala, ali odabrana se u Mostar vratila sa devet osvojenih medalja i sa naslovom prvaka u disciplini 400 metara mješovito!

Ljetno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju za 2023. godinu održano je na Gradskom olimpijskom bazenu u Banj Luci. Na prvenstvu je sudjelovalo 325 natjecatelja iz 22 kluba.

Plivački klub “Velež” je bio predstavljen sa sedam plivača: Adnan Žmiro, Ena Maksumić, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Džana Bajgorić, Fatih Boškailo i Danja Alikalfić.

Mala, ali odabrana se u Mostar vratila sa devet osvojenih medalja i sa naslovom prvaka u disciplini 400 metara mješovito!

Danis Alikalfić (2006.) je, već po standardnom receptu, imao jako dobar nastup. Svoje vitrine je napunio s jednom zlatnom, pet srebrnih i jednom brončanom medaljom.

Prvo mjesto i naslov prvaka Bosne i Hercegovine je ostvario u disciplini 400 metara mješovito, gdje je u apsolutnoj kategoriji osvojio i srebrnu medalju.

Preostale četiri srebrne medalje je osvojio na 50 i 100 metera leđno te dva puta na 200 metara leđno (kategorija juniora i apsolutna kategorija). Treći je bio u disciplini 100 metara leđno (apsolutna kategorija).

U disciplini 200 metara mješovito, Danis je završio na četvrtom mjestu.

Danja Alikalfić (2011.) je osvojila srebrnu medalju u disciplini 100 metara prsno. Broj osvojenih medalja je mogao biti veći jer je Danja dva puta završila na četvrtom mjestu, u disciplinama 50 i 200 metara prsno.

Adnan Žmiro (2006.) je u disciplini 200 metara prsno ostvario plasman na drugo mjesto i osvojio srebrnu medalju.

Ono što posebno veseli i na štp možemo biti najviše ponosni je napredak u osobnim rekordima svih plivača. Već od sutra slijedi nastavak priprema za natjecanja koja su ispred nas, ističu iz kluba.

Izvor: bljesak.info