Pisanje uspješnih projektnih prijedloga: Trening i mentorstvo za članice Mreže za izgradnju mira

ŠTA NUDIMO?

Nudimo trening i mentorstvo u oblasti pisanja uspješnih projektnih prijedloga za članice Mreže za izgradnju mira. U toku mentorskog programa učesnici i učesnice će imati priliku učiti o projektnom menadžmentu kako sa naučnog, tako i praktičnog aspekta. Teme koje će biti pokrivene treningom tiču se koraka u razvijanju projekta koji počinju sa definisanjem problema i određivanjem ciljeva koje želimo postići. Polaznici i polaznice će naučiti definisati rezultate projekta koji vode ka ostvarivanju učinka i utjecaja kako bi jedan projekat zadovoljio kriterije relevantnosti, efikasnosti, učinkovitosti i održivosti i bio uspješan u prikupljanju finansijskih sredstava.

Za 10 organizacija koje uspješno završe trening će biti ponuđena dodatna obuka u periodu od augusta do septembra 2022. godine kroz online trening i mentorstvo o pisanju uspješnih projekata.  

KADA?

Grupni trening uživo trebao bi trajati dva dana i održati se 16. – 17. juna, na Jahorini.

Potom od juna do septembra slijede online predavanja i treninzi te pojedinačne konsultacije.

ZAŠTO?

Pisanje uspješnih projekata je jedan od preduslova za postizanje održivosti neprofitnih organizacija.  Članice Mreže za izgradnju mira su u anketi, koja je rađena prošle godine, istakle da je upravo pisanje uspješnih projektnih prijedloga ono što žele da nauče i primjene u svakodnevnom radu. Zbog toga smo kreirali poseban program prilagođen potrebama Mreže i njenih članica koji će im omogućiti da unaprijede svoja znanja i vještine i  koje će njihovim organizacijama pomoći u namicanju sredstava. Učesnici_ce koji uspješno kompletiraju trening i mentorski program će na kraju dobiti certifikate.

KOME?

Program je namijenjen članicama Mreže mira, odnosno njihovim uposlenicima/cama. Na grupnom treningu uživo može prisustvovati jedna osoba iz organizacije i jako je važno da osobe koje se prijave za trening budu uključene tokom čitavom procesa mentoringa. Broj članica na programu je organičen na 20.

Na online treninge i u mentorske aktivnosti mogu se uključiti svi uposlenici/ce organizacije koji/e smatraju da im treninzi i mentorstvo mogu biti od koristi.

KAKO SE REGISTROVATI?

Prijavite se putem zvaničnog linka https://www.surveymonkey.com/r/QHNFBDV

Trening i mentorstvo za članice Mreže.

ROK ZA PRIJAVE

Prijaviti se možete do 1.6.2022.

Izvor: mreza-mira.net

Related Posts

Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Lukavac

Imaš između 18 i 35 godina i dolaziš sa područja Lukavca? Želiš ojačati vlastite preduzetničke vještine? Procijeniti izvodljivost poslovne ideje i naučiti izraditi poslovni plan? Dobiti finansijsku podršku za realizaciju poslovne ideje? Pokrenuti ili unaprijediti vlastiti start-up biznis? Dobiti podršku stručnjaka iz različitih oblasti i mentora u rastu i razvoju biznisa? Upoznati se i umrežiti sa drugim[…]