Perutnina Ptuj BH obezbijedila hiljade kvalitetnih obroka korisnicima Udruženja Pomozi.ba

Kompanija Perutnina Ptuj BH Udruženju Pomozi.ba donirala je mesne proizvode u vrijednosti od 10.000 KM.

Zahvaljujući ovoj vrijednoj donaciji kuhari Udruženja Pomozi.ba u Sarajevu, Bihaću i Travniku do kraja godine će moći praviti kvalitetne i ukusne obroke za svoje korisnike.

U sklopu projekta „Obrok za sve“ u Pomozi.ba kuhinjama se svaki dan pripremi oko 1.000 obroka. Neki od njih se serviraju u restoranima dobre volje, dok se dio obroka direktno na vrata donosi ljudima koji nisu u mogućnosti da se kreću i pored finansijskih imaju i brojne zdravstvene probleme.

Obroci se dostavljaju na kućni prag socijalno ugroženim osobama na području Sarajeva, Vareša, Breze, Travnika, Viteza, Donjeg Vakufa, Kotor-Varoši, Skender-Vakufa, Bihaća i Bosanske Krupe.

-Riječ je uglavnom o starijim osobama, koje nemaju nikoga i ne mogu same sebi niti napraviti obrok niti priuštiti kupovinu hrane. Veliki broj naših korisnika ima i mnoge zdravstvene probleme, tako da ne moramo ni govoriti koliko su im obroci i naša svakodnevna pomoć važni. Posebno vodimo računa o kvaliteti namirnica i trudimo se napraviti ukusna i zdrava jela svaki dan, zbog čega nam je donacija mesnih proizvoda kompanije Perutnina Ptuj izuzetno olakšala posao u narednom periodu – istakla je Maja Arslanagić-Hrbat glasnogovornica Udruženja Pomozi.ba.

-Odgovornost prema društvu jedan je od naših četiri stubova društvene odgovornosti u Grupi Perutnina Ptuj. Kao domaćem proizvođaču cilj nam je da pozitivno utječemo na lokalnu okolinu u kojoj radimo, razvijamo naše poslovanje i u kojoj žive naši zaposlenici. Zato nam je važno da dio našeg uspjeha podijelimo i s onima kojima je pomoć najpotrebnija i o kojim skrbi udruga Pomozi.ba – navela je Elma Granić Pleh, vođa marketinga u Perutnini Ptuj BH.

Ovo je samo početak saradnje humanitarne organizacije Pomozi.ba i kompanije Perutnina Ptuj koja je i u najtežim trenucima pokazala koliko joj je značajna društvena odgovornost i pomoć zajednici.