Paketi za pacijente onkološke klinike KCUS

Povodom 04. februara, Svetskog dana borbe protiv raka, zaposleni Addiko banke posjetili su Onkološku kliniku Kliničkog centra u Sarajevu i uručili higijenske pakete pacijentima.

Pakete, koji su podeljeni u okviru akcije “Jedna paketić za jedan osmijeh”, koju već devetu godinu sprovode zaposleni Addiko banke u Bosni i Hercegovini, dobilo je svih 59 ležećih pacijenata na ovoj klinici.

Zaposleni u banci su nešto ranije podelili oko 300 paketića deci pacijentima u bolnicama u Mostaru, Sarajevu, Istočnom Sarajevu i Banja Luci, kao i djeci korisnicima socijalnih centara u Gračanici, Tesliću, Čapljini i Bijeljini.

Related Posts

Konferencija “Youth Inspiration Academy” 2022

Dodjelom priznanja “Junak/junakinja svoje zajednice”, edukativnim radionicama i koncertom Amela Ćurića Fondacija tuzlanske zajednice obilježava Međunarodni dan volontera Fondacija tuzlanske zajednice i ove godine povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera, organizuje konferenciju Youth Inspiration Academy sa nizom edukativnih radionica usmjerenih na lični razvoj mladih, te njihov društveni i poduzetnički angažman. Na konferenciji, koja se ove godine održava […]

Volontiranje i aktivizam: Put ka uspjehu i izgradnji sebe

Ukoliko ideš u srednju školu ili si adolescent odnosno adolescentica koji ili koja pokušava pronaći svoje mjesto u društvu van škole/fakulteta, onda je ovaj blog baš za tebe! Osoba sam koja je svoje srednjoškolske ali i fakultetske (koji još uvijek traju) dane provodila u raznim vannastavnim aktivnostima i obavezama. Naravno, ta navika se proteže još iz osnovne[…]