Ovo su dobitnice i dobitnici nagrade DOBRO za filantropiju u 2020. godini

Nagradu DOBRO za filantropiju dodjeljujemo od 2008. godine s namjerom da istaknemo i prepoznamo osobe i kompanije koje svojim radom i finansijskom podrškom značajno doprinose razvoju zajednica.

Ove godine proglašavamo dobitnice i dobitnike nagrade uz fizičku distancu, ali s jednakim žarom da promoviramo solidarnost i dobročinstvo.

Odluku o ovogodišnjim pobjednicama i pobjednicima je donijela nezavisna komisija sastavljena od šest članica i članova. Eddie Čustović, Emir KurtićErol MujanovićJasna JašarevićKemo Sarač i Naida Krupalija su imali izazovan zadatak da ocijene 63 nominacije koje su ušle u uži krug komisije.

Kriteriji su bili jednaki za sve i poznati svima još od objave poziva.  U videu koji smo pripremili pogledajte ko su dobitnice i dobitnici nagrada u svim kategorijama, ali i kojih pet nominacija u svakoj od kategorija nagrade je komisija najbolje ocijenila. 

Pred vama je 17 minuta posvećenih dobročinstvu i solidarnosti. Nadamo se da ćete u njima uživati, ali i dijeliti #DOBAR glas o sjajnim kompanijama i osobama koje su ovu i prošlu godinu učinile boljim.

Nadamo se da vas je video inspirisao i pokazao da s ovim sjajnim ljudima i kompanijama možemo očekivati puno DOBROg u narednoj godini. Još jednom im čestitamo!

Uskoro ćemo o njima više pisati u našoj lonac.pro zajednici.

Related Posts

Proslavljen Međunarodni dan volontera

Odlična atmosfera i energija uz bezvremenske hitove i autorske pjesme karizmatičnog Amela Ćurića sinoć u St. James Irish Pubu povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera. Svirku i druženje je u znak zahvalnosti svojim volonterkama i volonterima organizovala Fondacija tuzlanske zajednice uz podršku Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona. Svim volonterkama i volonterima tim Fondacije tuzlanske […]

[OMLADINSKA BANKA] Prijavi se za članstvo u Odboru Omladinske banke i unaprijedi svoju zajednicu!

U okviru programa Omladinske banke objavljen je poziv za nove članove i članice Odbora. Prije nego što počneš sa popunjavam prijave, moraš se ulogovati. Ukoliko još uvijek nisi, registruj se u loncu i zatim klikni na PRIJAVI SE OVDJE.  Na poziv se mogu prijaviti mladi od 17 do 30 godina, koji imaju želju i volju da posvete svoje vrijeme aktivnostima[…]