Ovo su dobitnice i dobitnici nagrade DOBRO za filantropiju u 2020. godini

Nagradu DOBRO za filantropiju dodjeljujemo od 2008. godine s namjerom da istaknemo i prepoznamo osobe i kompanije koje svojim radom i finansijskom podrškom značajno doprinose razvoju zajednica.

Ove godine proglašavamo dobitnice i dobitnike nagrade uz fizičku distancu, ali s jednakim žarom da promoviramo solidarnost i dobročinstvo.

Odluku o ovogodišnjim pobjednicama i pobjednicima je donijela nezavisna komisija sastavljena od šest članica i članova. Eddie Čustović, Emir KurtićErol MujanovićJasna JašarevićKemo Sarač i Naida Krupalija su imali izazovan zadatak da ocijene 63 nominacije koje su ušle u uži krug komisije.

Kriteriji su bili jednaki za sve i poznati svima još od objave poziva.  U videu koji smo pripremili pogledajte ko su dobitnice i dobitnici nagrada u svim kategorijama, ali i kojih pet nominacija u svakoj od kategorija nagrade je komisija najbolje ocijenila. 

Pred vama je 17 minuta posvećenih dobročinstvu i solidarnosti. Nadamo se da ćete u njima uživati, ali i dijeliti #DOBAR glas o sjajnim kompanijama i osobama koje su ovu i prošlu godinu učinile boljim.

Nadamo se da vas je video inspirisao i pokazao da s ovim sjajnim ljudima i kompanijama možemo očekivati puno DOBROg u narednoj godini. Još jednom im čestitamo!

Uskoro ćemo o njima više pisati u našoj lonac.pro zajednici.

Related Posts

“Bosonogi dječak” humanista velikog srca

Čovjek velikog srca, predsjednik humanitarnog udruženja “Mozaik prijateljstva” i autor knjige “Priča o bosonogom dječaku”. Znate li o kome je riječ? Sigurni smo da znate! U nastavku pogledajte video priču sa Miroslavom Subašićem koji je o teškim iskustvima svog života s ulice napisao knjigu: „Priča o bosonogom dječaku“.https://www.youtube.com/embed/OF-3o5sUFI0?feature=oembed Autorka: Nataša Gavur mladibl.com

EU4Tech PoC: Novi poziv za inovativne ideje

Nastavljajući raditi na svojoj misiji pružanja podrške razvoju inovativnih poslovnih ideja, INTERA Tehnološki Park ostaje uključena u regionalne i europske inicijative kroz koje timovi i poduzeća mogu dobiti značajnu podršku u ranim fazama razvoja svojih ideja. Jedna od takvih inicijativa je i projekt EU4Tech PoC čiji je glavni cilj pružiti timovima tehničku podršku kako bi, prije izlaska na tržište,[…]