Otvoren poziv za sufinansiranje turističkih projekata u Tuzlanskom kantonu

Predsjednik turističkog vijeća Turističke zajednice Tuzlanskog kantona raspisao je javni poziv za sufinansiranje projekata turističke infrastrukture, odnosno dodjelu grantaova za realizaciju projekata javne i druge turističke infrastrukture.

Panonska jezera (Foto: Denis Bašić)


Za tu svrhu je izdvojeno nešto više od 200.000 KM, a novac ide za projekte uređenja, izgradnje i obnove turističke infrastrukture u javnom sektoru, aktiviranja neiskorištenih turističkih resursa, izrade i uređenja izletišta, kampova, trim staze, rekreacijskog sadržaja i sl.


Maksimalno dozvoljen iznos po jednom projektu iznosi 40.000 KM.
Mogu da apliciraju turističke zajednice općina odnosno gradova na području Tuzlanskog kantona, lokalne zajednice, javna preduzećima i ustanove koje se bave turizmom.


Rok za podnošenje je do 18. novembra, a više informacija možete pogledati OVDJE.

ba.kapija.com

Related Posts

Upoznajte novi Upravni odbor Mreže za izgradnju mira

Dragi_e naši_e želimo sa velikim ponosom da vam predstavimo naš novi sastav Upravnog odbora Mreže za izgradnju mira 2021 – 2025 Aleksandar Žolja (predsjednik Upravnog odbora), rođen 1973. godine u Bugojnu, a živi i radi u Banjaluci. Po obrazovanju je profesor filozofije i sociologije, s tim da kao Program menadžer i aktivista ima 16 godina radnog iskustva […]