Otvoren poziv za sufinansiranje turističkih projekata u Tuzlanskom kantonu

Predsjednik turističkog vijeća Turističke zajednice Tuzlanskog kantona raspisao je javni poziv za sufinansiranje projekata turističke infrastrukture, odnosno dodjelu grantaova za realizaciju projekata javne i druge turističke infrastrukture.

Panonska jezera (Foto: Denis Bašić)


Za tu svrhu je izdvojeno nešto više od 200.000 KM, a novac ide za projekte uređenja, izgradnje i obnove turističke infrastrukture u javnom sektoru, aktiviranja neiskorištenih turističkih resursa, izrade i uređenja izletišta, kampova, trim staze, rekreacijskog sadržaja i sl.


Maksimalno dozvoljen iznos po jednom projektu iznosi 40.000 KM.
Mogu da apliciraju turističke zajednice općina odnosno gradova na području Tuzlanskog kantona, lokalne zajednice, javna preduzećima i ustanove koje se bave turizmom.


Rok za podnošenje je do 18. novembra, a više informacija možete pogledati OVDJE.

ba.kapija.com

Related Posts

KURS: SQL for Developers

 Da li želiš naučiti različite koncepte interakcije sa bazama podataka, za samo 5 sedmica ???  Tokom kursa „SQL for Developers“, upoznat ćemo Vas sa različitim konceptima korištenja Transact SQL (T-SQL-a) za upite na bazi podataka, incijalno kroz osnovne SELECT upite, pa finalno do kreiranja kompleksne transkacione logike. Na tom putu objasniti ćemo ključne koncepte, demonstrirati sintaksu i […]

Objavljen poziv privatnim preduzećima iz BPK: Kroz tri programa na raspolaganju 200 hiljada KM

Ministarstvo za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde raspisalo je danas javni poziv za odabir korisnika sredstava za finansiranje po “Programu podrške razvoju privatnim preduzećima i poduzetnicima sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2022. godinu.”. Predmet Javnog poziva je prikupljanje prijava, apliciranih putem aplikacione forme za dostavljanje prijedloga projekata i aplikacione forme za dostavljanje zahtjeva, za odabir korisnika sredstava po “Programu[…]