Fond Maypole – Grantovi za žene

Naziv programa:

Maypole grantovi za žene

Opšti ciljevi:

Maypole Fund je neprofitna organizacija osnovana 1986. godine od strane žena uključenih u mirovne pokrete kao što je Greenham Common. Danas, mi smo grupa feministica koje dolaze iz različitih političkih sredina.

Ovaj grant je otvoren za sve žene širom svijeta sa ciljem da podrži one nenasilne aktivnosti koje su usmjerene na podsticanje mira i pravde, kao i održavanje sigurne životne sredine.

Koje aktivnosti se finansiraju:

Projektne aktivnosti koje će podržati ovaj fond moraju biti u skladu sa sljedećim ciljevima organizacije:

  • mirovne inicijative, razoružanje i akcije protiv trgovine oružjem,
  • anti-militarizam i aktivnosti usmjerene protiv nasilja muškaraca,
  • teme vezane za nuklearna pitanja,
  • pitanja okruženja i životne sredine,
  • poboljšanje socijalne i političke nezavisnosti žena širom svijeta,
  • internacionalna, nacionalna i regionalna mreža žena koja postoji u gore navedene svrhe.

Do sada je Maypole fond podržao najraznovrsnije aktivnosti – štampanje letaka, postavljanje izložbi i snimanje videa. Takođe su finansirali i pomogli ženama da kupovinom potrebne opreme osnaže svoje projekte, kao i da uzmu učešće na raznim konferencijama, radionicama i drugim događajima.

Veličina donacije:

Maypole pomaže donacijama do 750 funti.

Rok za prijave:

Za ovaj grant možete aplicirati do 31. januara/siječnja i 30. juna/lipnja svake godine.

Kriterij podobnosti:

Prednost će imati projekti koji nemaju mogućnost finansiranja od strane drugih donatora ili teško nalaze finansijere za svoje aktivnosti, jednokratni su ili oni koji nisu još počeli sa realizacijom.

Vaša aplikacija mora biti za projekat koji se nalazi unutar naših ciljeva i ispunjava jedan ili više naših kriterija. Koliko god bismo htjeli podržati sve ženske projekte, naša sredstva i statut to ne dopuštaju. U potrazi smo za maštovitim, nenasilnim i politički ekspresivnim projektima.

Molimo vas da pogledate http://www.maypolefund.org/the-grant/ za više informacija.

Kako aplicirati:

Molimo vas da pogledate http://www.maypolefund.org/applying-for-a-grant/ za više informacija.

Kontakt:

Web stranica: www.maypolefund.org

Related Posts

Međugeneracijska solidarnost: Pilot projekt Franjevačkog samostana sv. Ante u Sarajevu “Srce za bližnje u nevolji”

Kome je namijenjen ovaj poziv? Ako imate između 28 i 80 godina i spremni ste na 4-8 volonterskog rada mjesečno u vašem susjedstvu, nastavite čitati… U našem društvu sve je više osoba, posebno starije životne dobi, koje nemaju gotovo nikoga svoga, pa se nerijetko dogodi da kraj svoga zemaljskoga života dožive osamljene i ostavljene. Samo u Kantonu Sarajevo […]

Pučke kuhinje HKO “Kruh sv. Ante”

S obzirom da su životni uvjeti u kojima žive ljudi u Bosni i Hercegovini sve teži, te da među stanovništvom vlada nezaposlenost i siromaštvo, u porastu je broj socijalno ugroženih pojedinaca i obitelji bez osnovnih životnih sredstava. Kroz realizaciju projekata Pučke kuhinje i „Jelo na kotačima“, Kruh sv. Ante već dulji niz godina pruža pomoć u hrani osobama[…]