Otvoren poziv za prijave: Aktivni građani – snaga lokalne zajednice!

Želite li biti glas svoje zajednice? Da li vas zanima kako se aktivno uključiti u procese donošenja odluka u Žepču? Ako je vaš odgovor da, onda je ova obuka idealna prilika za vas!

Pozivamo vas da se prijavite za učešće na interaktivnoj obuci o korištenju konsultacijskih mehanizama u lokalnoj zajednici. Ovaj put, obuku organiziramo u Žepču i ona je od iznimnog značaja za osnaživanje građana, ali i organizacija u procesu aktivnog sudjelovanja u procesima donošenja odluka na lokalnom nivou. Također, istražiti ćemo mehanizme za uključivanje građana u procese donošenja odluka, te vas motivirati da primijenite ta znanja kroz praktične vježbe, ali i u javnom životu.

Šta nam je važno?

·       Razumijevanje važnosti sudjelovanja građana u procesu donošenja odluka.

·       Upoznavanje sa pravnim okvirom i standardima za sudjelovanje građana.

·       Osposobljavanje za korištenje konsultacijskih mehanizama na lokalnom nivou.

·       Razvoj vještina javnog zagovaranja i participacije.

Datum: 27.4.2024. g. s početkom u 9.00 sati

Mjesto: Sala općinskog vijeća Općine Žepče

Obrazac za prijave: OVDJE.

Sudjelovanje građana ključno je za napredak naše zajednice. Ova obuka će vam dati alate i samopouzdanje potrebno za aktivno djelovanje i poboljšanje prilika za sve nas. U narednom periodu, biće objavljen poziv za dodatnih 20 lokalnih zajednica. Vrijeme je za proaktivne građane i građanke!

Broj mjesta je ograničen, stoga požurite s prijavom. U slučaju dodatnih pitanja, kontaktirajte nas putem e-maila selma.sljivo@mladi.org ili putem telefona 033 778 772. Agendu i detaljne napomene učesnici će dobiti putem e-maila. Organizator snosi troškove hrane i pića.

PRAGG finansira Vlada Švicarske, a provodi ga konzorcij koji čine HELVETAS i NIRAS, u partnerstvu sa lokalnim partnerima – Centri civilnih inicijativa (CCI) i Institut za razvoj mladih KULT.

Izvor: mladi.org