Otvoren javni poziv za apliciranje projektima u okviru programa E4ALL

EU4all je program Evropske unije kreiran da pruži pomoć lokalnim zajednicama/opštinama prilikom realizacije građevinskih intervencija (manjeg i srednjeg intenziteta) koje će unaprijediti uslove za rad djece u školama, zatim život mladih, starijih građana i manjina te najranjivijih grupa kroz unaprijeđenje pristupačnosti  mjestima i objektima u kojim borave kroz rekonstrukciju, adaptaciju i nabavku opreme.

U skladu sa prioritetima, na poziv se može aplicirati projektima u tri lota:

  • LOT 1: Rekonstrukcija i adaptacija objekta i/ili javnih površina lokalnih zajednica i/ili nabavka potrebne opreme i/ili zaliha koje su potrebne za ugodnije okruženje za učenje/zajednicu za školovanje djece, mladih, starijih građana, ranjivih grupa i manjina.
  • LOT 2: Organizacija tematskih događaja/obuka/radionica koji su povezani s različitim aspektima procesa EU integracije, a koji će se organizovati od strane lokalne zajednice za javne institucije kao i za organizacije civilnog društva.
  • LOT 3: Aktivnosti promocije/podizanja svijesti koje su u vezi sa sa procesima EU integracija, a koje će se organizovati od strane lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini i biti medijski propraćene.

Prihvatljivi aplikanti mogu biti javna neprofitna tijela i organizacije uspostavljeni u Bosni i Hercegovini.

Potencijalni aplikanti mogu aplicirati za finansijska sredstva u okviru poziva koja se kreću od minimalnih 70 % do 100 % od planiranog budžeta projekta i to na sledeće iznose:

  • LOT 1: 1.700.000 eura
  • LOT 2: 150.000 eura
  • LOT 3: 150.000 eura

Rok za apliciranje je 16.februar 2021. godine do 12:00 časova.

Detaljnije informacije o javnom pozivu i potrebna dokumentacija za apliciranje može se pogledati i preuzeti OVDJE.

rais.rs.ba

Related Posts

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog / Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA)

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA) Mreža za izgradnju mira poziva zainteresovane lokalne resursne organizacije (LRO) sa područja Bihaća da učestvuju na prezentaciji i saznaju više o mogućnostima finansiranja koje su dostupne putem USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO/AA). Prezentacija će se održati 16. decembra 2022. godine […]

Svi na skijanje – besplatno skijanje za svako dijete iz SOS Dječijeg sela!

Ovom kampanjom kao zajedničkom inicijativom NLB Banke, KJP ”ZOI'84” OCS i Mastercard-a, a u saradnji sa SOS Dječjim selima u BiH planiramo omogućiti besplatno skijanje za svako dijete iz SOS Dječijeg sela I ove zimske sezone NLB Banka Sarajevo je u suradnji sa Olimpijskim centrom Bjelašnica pripremila pogodnosti za sve skijaše korisnike NLB Mastercard® kartica, ali i posebne pogodnosti[…]