Osnovan triatlon i pentatlon savez Bosne i Hercegovine

Rješenjem Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine 17.11.2022. godine Triatlon i pentatlon Savez Bosne i Hercegovine je upisan u registar udruženja.

Ovim dokumentom je san koji triatlon entuzijasti u Bosni i Hercegovini sanjaju već skoro 20 godina postao stvarnost. Organi rukovođenja savezom su predstavljeni na ovoj stranici.

Kratkoročni ciljevi saveza su da postane punopravni član Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, kao i World Triathlon organizacije u što skorijem roku.

Nehru Mačkić imenovan je za predsjednika saveza, a potpredsjednici su Tomislav Cvitanušić i Siniša Kunarac. Više o ostalim članovima pogledajte OVDJE.

U narednoj godini, cilj saveza je da podrži organizaciju što većeg broja triatlon, akvatlon i duatlon takmičenja u Bosni i Hercegovini, te ih uvezati u jedinstveni sistem takmičenja: triatlon ligu. Na ovaj način bi se stvorili uslovi za razvoj i napredovanje prije svega mlađih, ali i svih ostalih uzrasta u multisport disciplinama.

“Želimo puno uspjeha u radu rukovodstvu saveza, stručnim timovima, kao i svim takmičarima i rekreativcima koji vole ovaj sport! Sportski pozdrav!”, poručili su iz saveza.

Izvor: akta.ba