Opština Teslić aktivirala mobilnu aplikaciju “e-građanin”

Opštinska uprava u Tesliću aktivirala je mobilnu aplikaciju “e-građanin” (eCitizen) s ciljem jednostavne i transparentne komunikacije građana i lokalne uprave. Mobilna aplikacija je nastala u okviru projekta opštinskog ekološkog i ekonomskog upravljanja MEG, koji finansira Vlada Švajcarske, a sprovodi Razvojni program UN (UNDP), rekla je šef opštinskog Odsjeka za odnose s javnošću i građanska pitanja Vanja Pajkanović.

Ona je pojasnila da aplikacija “e-građanin” omogućava korisnicima da opštinskoj upravi dostavljaju žalbe i pitanja na koje će biti odgovoreno u roku od 48 časova, a ujedno će građani biti obavještavani o nepredviđenim situacijama, kao što su prekid usluga i servisne informacije, prenosi MojTeslić.

– Aplikacija građanima omogućava slanje žalbe ili upita lokalnoj upravi u svega pet klikova – rekla je Pajkanovićeva.

Ona je navela da su na istoj onlajn platformi aktivni i moduli za komunikaciju građana sa odbornicima, za javne rasprave, kao i za pripremu sjednica skupštine i slično.

Mobilna aplikacija je prilagođena za android i IOS sisteme i može se preuzeti putem Google Play i Apple Store a link za preuzimanje je postavljen i na adresi ecitizen.ba.

Related Posts

Proslavljen Međunarodni dan volontera

Odlična atmosfera i energija uz bezvremenske hitove i autorske pjesme karizmatičnog Amela Ćurića sinoć u St. James Irish Pubu povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera. Svirku i druženje je u znak zahvalnosti svojim volonterkama i volonterima organizovala Fondacija tuzlanske zajednice uz podršku Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona. Svim volonterkama i volonterima tim Fondacije tuzlanske […]

[OMLADINSKA BANKA] Prijavi se za članstvo u Odboru Omladinske banke i unaprijedi svoju zajednicu!

U okviru programa Omladinske banke objavljen je poziv za nove članove i članice Odbora. Prije nego što počneš sa popunjavam prijave, moraš se ulogovati. Ukoliko još uvijek nisi, registruj se u loncu i zatim klikni na PRIJAVI SE OVDJE.  Na poziv se mogu prijaviti mladi od 17 do 30 godina, koji imaju želju i volju da posvete svoje vrijeme aktivnostima[…]