Online panel “Upotreba medijacije, restorativne pravde i restorativne prakse za dobrobit djece i porodice”

SAVE THE DATE

Online panel “Upotreba medijacije, restorativne pravde i restorativne prakse za dobrobit djece i porodice”

četvrtak 12. maj 2022

14:00 – 16:00

Simultani prevod sa/na Albanski, Hrvatski – Srpski – Bosanski, Engleski

Berlin Centar za Integrativnu medijaciju – CSSP vas želi pozvati da učestvujete na online panelu “Upotreba medijacije, restorativne pravde i restorativne prakse za dobrobit djece i porodice” koji će biti održan online, 12.05.2022, sa početkom u 14:00.

Panel će adresirati temu upotrebe medijacije i restorativnih praksi te se usredotočiti na potencijale za nadogradnju postojećih vještina i znanja o medijaciji u jugoistočnoj Europi, kako bi se unaprijedila dobrobit djece i porodice.

Renomirani stručnjaci iz Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva i Jugoistočne Europe će odgovoriti na ključna pitanja, razmijeniti dobre prakse i naučene lekcije u pokušajima integracije medijacije i restorativne prakse u socijalni rad i osiguravanja njihove održivosti.

Panel će voditi gđa. Branka Peurača, Viši stručnjak, Hrvatska, dok će govornici na panelu biti:

• Dr. Gale Burford, Emeritus Profesor socijalnog rada, Univerzitet u Vermontu, SAD

• Dr. Anamaria Oprea, predavač na Fakultetu zdravstvenih i životnih nauka, De Montfort Univerzitet, UK

• Gdin. Rasim Gjoka, Izvršni direktor, Fondacija za rješavanje sukoba, Albanija

Više o panelu, kao i formu za registraciju, možete pronaći ovdje: https://bit.ly/CSSPOnlinePanel

Izvor: facebook.com

Related Posts

Filantropsko veče sa Mayom Sar & Nerminom Puškarom

Još uvijek možete osigurati svoje ulaznice na Filantropsko veče sa Mayom Sar & Nerminom Puškarom. Ovaj kulturni događaj pod nazivom “Darujem zajednici koju volim” organizujemo 27.5. u Hotelu Garden u Tuzli, kako bismo se povezali s vama u trajno partnerstvo za budućnost. Pridružite nam se i rezervirajte svoje ulaznice do 16.5. https://www.fondacijatz.org/page/41/22896 Slavimo prošlost Oblikujmo budućnost zajedno https://www.facebook.com/watch/?v=5420627894616300 […]

FOND VOLIM SVOJ GRAD

 Komisija za dodjelu grantova pri Fondu Volim svoj grad donijela je Odluku o podršci za 14 projekata. Aplikantima sa najinovativnijim idejama biće dodijeljena podrška u iznosu od preko 44 000 KM. Potpisivanje ugovora održaće se 18.5.2022. godine u Međunarodnoj galeriji portreta u 13:00 sati. Podrška se realizuje u okviru projekta “Naša zajednica je naša odgovornost” kojeg provodimo[…]