[ONLINE MEETUP] Novi pristupi i perspektive: Napredne duboke operatorne neuronske mreže u inženjeringu

Rolify i BHAAAS ti donose novi online događaj, u okivru kojeg ćemo istražit kako napredne duboke operatorne neuronske mreže mijenjaju igru u računarskoj mehanici i prijenosu topline. Otkrit ćemo kako se vještačka inteligencija koristi za transformaciju klasičnih numeričkih metoda, ubrzavajući procese simulacije i otvarajući nove mogućnosti u različitim inženjerskim područjima.

Kroz inspirativno predavanje profesora Seida Korića, vodećeg stručnjaka u ovoj oblasti, saznat ćeš kako se vještačka inteligencija koristi za transformaciju klasičnih numeričkih metoda. Otkrij kako inovativni pristupi dubokog učenja pomažu u rješavanju dosad nerješivih problema u inženjerskim i znanstvenim disciplinama.

Datum: 22.4.2024

Vrijeme: Od 17:00 do 18:00 (CET)

Lokacija: Online preko Zoom platforme (link će ti biti poslan na mail nakon uspješno završene registracije)

Šta očekivati?

– Predavanje od strane eksperta: Profesor Seid Korić, tehnički direktor Nacionalnog centra za superkompjuterske aplikacije (NCSA) i istraživački profesor na Univerzitetu Illinois, podijelit će svoje bogato iskustvo i uvide o primjeni dubokih operatornih neuronskih mreža u računalnoj mehanici i prijenosu topline.

– Analiza stvarnih primjera: Otkrij kako napredne tehnike vještačke inteligencije ubrzavaju procese simulacije i otvaraju nove mogućnosti u različitim inženjerskim područjima.

– Interaktivna diskusija: Imat ćeš priliku postaviti pitanja i raspravljati o najnovijim trendovima u području računarske mehanike i prijenosa topline.

O predavaču:

Profesor Seid Korić je priznati stručnjak s bogatim akademskim i profesionalnim iskustvom. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a magistrirao i doktorirao na Univerzitetu Illinois u Urbana-Champaignu. Trenutno radi kao tehnički direktor u NCSA-i i istraživački profesor na Univerzitetu Illinois. Seid je vodio istraživačke projekte na Blue Waters, svjetski prvom petaskalarnom superkompjuterskom sistemu, i demonstrirao je skalabilnost inženjerskih aplikacija na nivou petaskale. Njegovo istraživanje fokusirano je na primjenu vještačke inteligencije u inženjerskim disciplinama i pronalaženje inovativnih rješenja za složene probleme.

Za koga je namijenjen?

Ovaj događaj je namijenjen inženjerima, znanstvenicima, studentima, industrijskim stručnjacima i svima zainteresiranima za napredne tehnike vještačke inteligencije u računarskoj mehanici i prijenosu topline.

S toga se prijavi odmah preko PRIJAVNE FORME. Meetup je besplatan i link za online pristup će ti biti poslan na e-mail odmah nakon što se uspješno registriraš.

Izvor: rolify.com