UniCredit Bank promovira prirodna bogatstva Bosne i Hercegovine na Mostarskom sajmu

Na ovogodišnjem, međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru, koji se održava od 16. do 20.4.2024. godine, UniCredit Bank će svoj štand ustupiti promociji prirodnih bogatstava i zaštičenih parkova prirode Bosne i Hercegovine.   

Djelujući u smjeru osnaživanja razvoja zajednica, UniCredit Bank je u saradnji s četiri Parka prirode te proizvođačem vrhunskih delicija hercegovačkog kraja odlučila na svom štandu promovirati ljepote Bosne i Hercegovine, ističući njihov značaj i racionalno korištenje što doprinosi održivom razvoju lokalne zajednice.

Park prirode Hutovo blato, Park prirode Blidinje, Javno poduzeće Vjetrenica i Javna ustanova Radimlja će tokom trajanja sajma predstaviti posjetiteljima svoju ponudu i turističke mogućnosti, dok će kompanija MCI svojim delikatesama upotpuniti doživljaj prirodnih bogatstava Bosne i Hercegovine.

amina

“Osnaživanje razvoja zajednice kao temelj djelovanja UniCredit Bank, predstavlja putokaz u svim našim aktivnostima. Kroz brojne mogućnosti i kontinuiranu podršku koju pružamo na pravi način, obogaćenu svrhom, strašću i integritetom, činimo više za zajednicu u kojoj djelujemo i klijente kojima služimo. Vođeni vizijom zelene budućnosti, svakodnevno svojim primjerom nastojimo ukazati da svako svojim djelovanjem može uzdignuti zajednicu i biti pokretač pozitivnih promjena”, izjavila je Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank.

Izvor: akta.ba