Odabrane tri platforme za distribuciju turističkih vaučera u FBiH

Javni poziv koji je objavilo Federalno ministarstvo okoliša i turizma za izbor platformi putem kojih će se distribuirati turistički vaučeri građanima BiH je završen.

Aplikanti koji su zadovoljili propisane uslove iz poziva su platforme “eKupon” d.o.o. Sarajevo sa projektom “Promocija domaćeg turizma”, zatim CITYDEAL flyfly travel d.o.o. Sarajevo sa projektom “Transfer za razvoj turizma u Federaciji BiH za 2022.godinu” i kompanija “LINDEN” d.o.o Sarajevo koja je aplicirala sa projektom “Platforma odmoriubih.ba”.

Za ova tri projekta bit će izdvojeno po 666.666,66 KM.

Na pozivu su se mogla prijaviti lica/platform platforme koje su morale imati iskustvo od najmanje godinu dana obavljanja poslova internet prodaje, mogućnost plaćanja internetom i ostvareno najmanje 1.000 prodatih turističkih paket aranžmana putem internet prodaje u toku 2021. godine.

Na ovaj poziv prijavili su se BRODOMERKUR d.o.o. Široki Brijeg sa projektom “Uživaj u Mostaru“ i “Bi Consulting” d.o.o. Sarajevo sa projektom „Unapređenje domaćeg turizma kroz turističke vaučere FMOIT-a“. Spomenute kompanije nisu zadovoljile propisane uslove iz Javnog poziva.

Odabrani korisnici sredstava su pravna lica registrovana u Federaciji BiH koja pored ostalih aktivnosti posluju kao internet servisi za prodaju turističko – ugostiteljskih usluga, a ista su u 2021. godini realizovala više od 1.000 turističkih paket aranžmana putem online platforme i online plaćanja.

Posredstvom ovih pravnih lica izdavat će se vaučeri punoljetnim građanima Federacije BiH/domaći turisti.

Podsjećamo, vaučeri od 200 KM za stanovnike FBiH su odluka Vlade FBiH o izdvajanju pet miliona KM u sklopu pomoći turističkom sektoru koja je donesena 16. juna. Iako se očekivalo da će vaučeri biti na raspolaganju već u julu, to se nije dogodilo. Ministrica Đapo kazala je kako bi vaučeri mogli biti operativni u august mjesecu ove godine.

Program traje do 31. decembra ove godine, a njime bi se građani trebali motivirati da svoj odmor ili barem dio odmora, provedu u BiH.

Izvor: akta.ba

Related Posts

Iskoristi bespovratna sredstva za ulaganja iz dijaspore u Općini Ključ

Iskoristi bespovratna sredstva i investiraj u Bosni i Hercegovini U Općini Ključ je otvoren javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava osobama iz dijaspore koje su već pokrenule ili žele pokrenuti biznis u Bosni i Hercegovini. Raspoloživi fond za podršku osobama iz dijaspore za pokretanje poslovnog poduhvata u Jajcu iznosi 40.000 KM. Prosječan iznos zahtjeva sa kojim se može aplicirati za […]

#MOBA porodica predstavlja Maju Bojanić iz Dervente

Postala je svjesna koliko volonterstvo znači za samu osobu i koliko je može promijeniti u pozitivnom smislu #MOBA porodicu  čini mreža Omladinskih banaka iz 52 opštine/općine/grada širom Bosne i Hercegovine u kojoj se razvijaju prijateljstva, usavršavaju lične vještine i doprinosi zajednici. Omladinske banke vjeruju da su mladi sadašnjost, a ne samo budućnost i znaju da se mladi mogu razvijati[…]