Nemanja Bilbija i Lana Pudar najbolji sportaši grada Mostara za 2023. godinu

Priznanja su se dijelila u 16 različitih kategorija, Najviše pažnje privukao je izbor najbolje seniorke odnosno seniora. To su za 2023. godinu Lana Pudar i Nemanja Bilbija.

Dvorana Queen hotela Mepas još jednom je bila domaćin izbora najboljih sportista, sportskih kolektiva i sportskih radnika u 2023. godini, u gradu Mostaru. Priznanja su se dijelila u 16 različitih kategorija.

Ovaj put čast da bude predsjednik žirija je imao legendarni golman Veleža, Schalkea, reprezentacije Jugoslavije, Enver Marić.

Najviše pažnje privukao je izbor najbolje seniorke odnosno seniora. Prema očekivanju najuspješnija sportistkinja/sportašica u seniorskoj konkurenciji je Lana Pudar koja je u godini iza nas nastavila da oduševljava svijet plivanja, sjajnim rezultatima u kontinuitetu.

“Velika mi je čast što već osmu godinu dijelim ovo iskustvo s vama. Zahvaljujem stručnom žiriju na podršci koju mi pružaju. Prošla godina je bila ispunjena mnogim natjecanjima, pripremama i kilometrima plivanja. Pred nama je mnogo izazova, a vrhunac godine su Olimpijske igre u Parizu. Neću obećavati ništa, ali ću se truditi dati sve od sebe kako bih se što bolje pripremila i predstavila našu državu na najbolji mogući način. Ostaje nam da vidimo gdje će to odvesti”, rekla je naša najbolja plivačica, dodajući: “Veliko hvala mojoj obitelji, mom timu, prijateljima, kolegama i sponzorima, kao i svim dobrim ljudima koji me podržavaju. Ja ću nastaviti raditi na tome da vas veselim. Čestitam svim dobitnicima nagrada”, zaključila je Lana.

Najbolji sportaš u seniorskoj konkurenciji je Nemanja Bilbija. Neumorni napadač HŠK Zrinjski koji je svojim golovima dao veli doprinos u osvajanju duple krune njegovog kluba, ali i prvog ulaska jednog kluba iz BiH u grupnu fazu Konferencijske lige.

“Ova nagrada zaista znači mnogo. Mostar je za mene kao drugi dom, i mogu samo iznijeti pozitivne dojmove o ovih sedam godina provedenih ovdje. Bez podrške tima i uprave, ne bih bio tu gdje jesam. Prošla godina je bila izvanredna, kako za mene, tako i za grad Mostar i Bosnu i Hercegovinu. Uživali smo, nadam se da ste i vi, i planiramo ponoviti uspjeh i ove godine”, rekao je Bilbija.

Izvor: bljesak.info