Navijači Željezničara obezbijedit će 300.000 KM i zakupiti mjesto generalnog sponzora kluba

Pozivom na 17045 doprinosite ostvarenju cilja – navijači Želje kao generalni sponzor kluba


Aktivnost koju su pokrenuli navijači FK Željezničara je do sada neviđena u svijetu. Pozivom na 17045 doprinosite ostvarenju cilja – navijači Želje kao generalni sponzor kluba.

Kada je FK Željezničar sazvao “tajanstvenu” konferenciju za medije, odmah su počela nagađanja, šta bi mogla biti tema? Samo par dana prije, uprava ovog kluba je iznijela neke činjenice koje su zabrinule sve pristalice plavih. Uprkos pozitivnom poslovanju, pomacima u organizaciji i sportskom planu, dugovi su se kao oblak nadvili nad stadionom Grbavica i čekao prvi grom koji će udariti na klubsku imovinu. 

Također se govorilo i o potencijalnom investitoru, nekome ko će kao akcioni junak, u posljednjim sekundama trilera da spasi dan. Nakon poziva za medije, u javnosti se počelo nagađati šta će biti tema, dugovi ili investitor.

Predstavljen projekat

Na iznenađenje svih prisutnih, pred novinarima su se pojavili predstavnici navijačke grupe, koji su govorili u ime svih navijača FK Željezničar, bez obzira sa koje tribine posmatraju svoj klub, i bez obzira na mjesto boravka, sve dok su plavi sa Grbavice ono što pokreće emociju u njima. Predstavili su projekat koji je do sada neviđen u svijetu sporta, da navijači nekog sportskog kolektiva budu generalni sponzor, i to ne kolokvijalno kako to sportski radnici vole naglasiti, već ugovorenim odnosom dviju strana – Udruženje navijača i klub.

Do sada su upravo ovi navijači bili nosioci svih aktivnosti koje je klub pokretao, finansiranje izgradnje zapadne i istočne tribine, akcije članstva, a u svojoj režiji su priredili najljepši momenat u 2021. godini kada su povodom 100 godina postojanja FK Željezničar priredili nezaboravan vatromet koji je pozicionirao slike iz Sarajeva kao najljepšu razglednicu u medije širom svijeta. Ovo nije slučajno, jer ovi navijači su pokazali da povjerenje koje su stekli ne žele olako izgubiti, te njihov pristup svim projektima je dobro ustrojen na čemu mogu pozavidjeti velike i ozbiljne korporacije.

Na press konferenciji, predstavljen je projekat gdje će navijači Željezničara obezbijediti minimalno 300.000 KM te zakupiti mjesto generalnog sponzora kluba. Odlučili su da otvore poseban telefonski broj preko kojeg svi oni koji simpatišu plave mogu dati svoj doprinos u iznosu od 2 KM po pozivu. Za navijače koji su van Bosne i Hercegovine, obezbijeđen je devizni račun preko kojeg je moguće dati doprinos u akciji.

Navijačima FK Željezničara, Manijacima i svim onim simpatizerima izražavamo duboki naklon za ovu originalnu ideju koja će zasigurno ponovno poslati jednu divnu priču sa Grbavice, kao prvi slučaj gdje su navijači sponzori kluba kojeg vole.

Uplate iz BiH

Svoj doprinos u akciji možete dati na slijedeći način:

Pozivom na broj 17045, bez obzira na telefonskog operatera u BiH

Uplate iz BiH na račun broj: ​

1011 7000 7808 1655

Primalac: THE MANIACS- UDRUŽENJE NAVIJAČA FK ŽELJEZNIČAR

Svrha uplate: Doprinos za generalnog sponzora

Uplata iz inostranstva

Uplata iz inostranstva:

Svrha uplate: Doprinos za generalnog sponzora

Beneficiary's bank:

PRIVREDNA BANKA SARAJEVO DD SARAJEVO

Obala Kulina bana 18

71000 Sarajevo, Bosnia and HERZEGOVINA

SWIFT Addres: PBSCBA22XXX

FULL BENEFICIARY NAME:

THE MANIACS- UDRUŽENJE NAVIJAČA FK ŽELJEZNIČAR

FULL BENEFICIARY ADDRES

ZVORNIČKA 27,

71000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

IBAN: BA39 1011 7000 7808 1655

Izvor: sport.avaz.ba