Najava: Predstavljanje znanstvene monografije „Stari mostovi i utvrde Mostara“ autora Ante Miloševića i Željka Pekovića u Sarajevu

U organizaciji Središnje uprave HKD Napredak – Sarajevo i HKD Napredak Glavna podružnica Mostara, u ponedjeljak, 9. siječnja 2023. godine s početkom u 18,00  sati u Galeriji “Gabrijel” Kamernog teatra 55, ul. M. Tita 56/II, Sarajevo, bit će upriličeno predstavljanje znanstvene monografije „Stari mostovi i utvrde Mostara“ (The Old Bridges and Fortifications of Mostar) autora Ante Miloševića i Željka Pekovića.

Uz prigodne riječi organizatora i autora, monografiju će sarajevskoj publici predstaviti: prof. dr. Željko Peković, Sveučilište u Splitu, prof. dr. Ante Milošević, Sveučilište u Splitu, dr. sc. Mladen Ančić, Sveučilište u Zadru, prof. dr. Danijel Džino, Macquarie University i dr. sc. Ivan Basić, Sveučilište u Splitu.

Moderator predstavljanja je Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak.

O autorima:

Dr. sc. Ante MILOŠEVIĆ, arheolog i povjesničar umjetnosti, muzejski i znanstveni savjetnik. U više mandata bio je ravnatelj Muzeja Cetinske krajine u Sinju i Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu. Autor je desetak knjiga i više od stotinu znanstvenih i stručnih članaka. Dugogodišnji je glavni urednik Starohrvatske prosvjete i velikog broja drugih izdanja. Sudionik je brojnih znanstvenih i stručnih konferencija i voditelj više projekata. Danas vodi međunarodni arheološki projekt Varvaria / Breberium / Bribir. Dobitnik je više stručnih nagrada i priznanja. Član je Njemačkog arheološkog instituta i Centra za balkanološka ispitivanja ANUBiH u Sarajevu.

Dr. sc. Željko PEKOVIĆ, dipl. ing. arh. Redovni je profesor u trajnom zvanju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Publicirao je niz znanstvenih članaka i šest znanstvenih knjiga. Jedan od osnivača, izdavača i urednika serije Studia Mediterranea archaeologica. Kao istraživač, projektant i konzervator realizirao niz projekata na svjetskoj kulturnoj baštini.

Izvor: obican.info