Na koji poziv za praksu bi se odmah danas prijavio ili prijavila?

Podijeli s nama koja je to praksa koju jedva čekaš vidjeti u loncu, a možeš dodatno obrazložiti i u kojoj kompanijI/instituciji/organizaciji bi je rado obavljao ili obavljala.

Profesionalna praksa je odlična prilika da prije zaposlenja testiraš, nadogradiš i usavršiš neke specifične tehničke vještine ali i vještine za međuljudske odnose, rad u timu, poslovnu komunikaciju, rješavanje problema i sl. Na praksi ćeš sigurno izgraditi i osnažiti samopouzdanje, motivaciju i radne navike, pogotovo ako “ubodeš” dobrog mentora ili mentoricu.

Tokom prakse obavezno počni da prikupljaš profesionalne kontakte ljudi koje nekada možeš pozvati i pitati za savjet, a kada jednog dana dođe do apliciranja za posao na oglas za posao iz snova – i za preporuke koje će ti zasigurno dobro doći.

Praksa je pravi početak tvoje profesionalne karijere, zato nam napiši u komentaru gdje bi voljela i volio dobiti priliku za praksu. Samo u Fondaciji Mozaik primimo preko 20 mladih godišnje na praksu, a u loncu možeš pronaći i puno više sličnih prilika od naših partnera za sebe!

U odgovoru s nama podijeli svoja promišljanja o praksi 🙂

Izvor: lonac.pro