Mostarski Merhamet i škole prikupili 54.000 KM za Tursku i Siriju

Akciju koja se provodi uz suglasnost Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, do sada je podržalo trinaest škola te je prikupljeno više od 54.000 KM, priopćeno je iz mostarskog Merhameta.

Nakon uspješno provedene prve faze akcije prikupljanja pomoći za narod Turske i Sirije, Regionalni odbor ”Merhameta” Mostar nastavlja s akcijom prikupljanja novčanih sredstava u suradnji s obrazovnim ustanovama na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), a akcija će trajati do 6. ožujka. Akciju koja se provodi uz suglasnost Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, do sada je podržalo trinaest škola te je prikupljeno više od 54.000 KM, priopćeno je iz mostarskog Merhameta.

U Mostaru akciju su podržale osnovne škole Zalik, Blagaj, Drežnica, Vrapčići, Gnojnice, Bijelo Polje, IV. i VI. osnovna škola, te Srednja ekonomska i ugostiteljsko-turistička škola. U Čitluku je akciju podržala OŠ fra Didaka Buntića, zatim OŠ Čapljina, Prva osnovna škola Konjic i OŠ ”Alija Isaković” iz Prozora. Akciju provodi još nekoliko škola u Mostaru i Konjicu, a najavljeno je kako će se akciji priključiti i Univerzitet ”Džemal Bijedić” u Mostaru.

Izvor: bljesak.info