Raspisana dva javna poziva za dodjelu sredstava

Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine raspisao je dva javna poziva i to javni poziv za dodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa održivosti zaposlenosti, razvoja privrednih društava za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i zaštitnih radionica u 2023. godini i javni poziv za dodjelu novčanog stimulansa za novo zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2023. godini.

Javni poziv za dodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa održivosti zaposlenosti, razvoja privrednih društava za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i zaštitnih radionica u 2023. godini, otvoren je trideset dana od dana objavljivanja, a zaključno sa 24. martom 2023. godine.

Više informacija vezanih za javni poziv, kao i aplikacione obrasce, možete pronaći na sljedećem linku: http://bit.ly/3m0ceME.

Javni poziv za dodjelu novčanog stimulansa za novo zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2023. godini ostaje otvoren 50 dana od dana objavljivanja, a zaključno sa 13. aprilom 2023. godine.

Više informacija vezanih za Javni poziv, kao i potrebne obrasce, možete pronaći na sljedećem linku: http://bit.ly/3xLEDss.

Popunjen obrazac zahtjeva sa ostalom dokumentacijom, vezano za oba javna poziva, potrebno je dostaviti lično ili putem pošte na adresu: Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, Vilsonovo šetalište br. 10, 71000 Sarajevo, BiH
sa naznakom „Javni poziv 2023. – dodjela novčanog stimulansa – NE OTVARATI“.

Konsultacije i eventualna pojašnjenja javnih poziva mogu se obaviti putem telefona na broj 033 717 740.

Izvor: centar.ba