Mostarski i Splitski folkloraši zajedno napravili spektakularan koncert u Splitu

Grad Split i Hrvatska matica iseljenika, Podružnica Split organizatori su ovogodišnjeg folklornog koncerta u čast svetom Duji koji se održao 6. svibnja 2024. godine na Rivi.

Splićani su za ovogodišnju proslavu svetog Duje priredili uistinu bogat program na kojem su Folklorni ansambl Jedinstvo iz Splita i Hrvatsko kulturno umjetničko društvo ”Sv. Ante – Cim” iz Mostara napravili spektakularan folklorni koncert.

Grad Split i Hrvatska matica iseljenika, Podružnica Split organizatori su ovogodišnjeg folklornog koncerta u čast svetom Duji koji se održao 6. svibnja 2024. godine na Rivi, priopćeno je iz Framost misije.

Poznato je kako su gradovi Split i Mostar prijatelji od 1973. godine te kako svoje prijateljstvo održavaju kroz razne zajedničke projekte te kroz njih primjer su poštovanja i ljubavi između stanovnika naša dva grada.

Mnogobrojna splitska publika, turisti, gosti uživali su u koreografijama Hercegovačkog linđe, Starih splitskih plesova, Banatskog mađarca, Vrličkog kola, završnog kola opere Ero s onog svijeta te plesovima Međimurja, Zagorja, Zapadne Hercegovine i Hrvata Bunjevaca.

Samom koncertu nazočio je i gradonačelnik grada Mostara Mario Kordić, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Ivan Zelenika te voditelj Podružnice Split Hrvatske matice iseljenika Ante Ćaleta.

Sutradan, na sam blagdan svetog Duje, ujedno i Dan grada Splita, 7. svibnja, članovi HKUD –a ”Sv. Ante – Cim” Mostar sudjelovali su i u svečanoj procesiji od katedrale sv. Duje, preko pazara i Rive do pozornice gdje je svečano misno slavlje predvodio nadbiskup Splitsko – dalmatinske nadbiskupije mons. Zdenko Križić.

Izvor: bljesak.info