#MOBA porodica predstavlja: Marija Srdić iz Dervente

#MOBA porodicu čini mreža Omladinskih banaka iz 52 opštine/općine/grada širom Bosne i Hercegovine. One godišnje okupe preko 350 mladih, a koje upoznajete u rubrici #MOBA porodica predstavlja. Donosim vam jednu takvu priču.

Omladinske banke vjeruju da su mladi sadašnjost, a ne samo budućnost i znaju da se mladi mogu razvijati zajedno sa svojom zajednicom. #MOBA porodica pruža mnoštvo prilika za mlade, a jedna od njih je i Marija Srdić, koja nam dolazi iz Dervente.

Marija je članica Odbora Omladinske banke Derventa već nekoliko mjeseci, a kako kaže, prijavila se sa željom da izgradi svoju zajednicu, te podstakne mlade da učine isto. Za ovo kratko vrijeme nije stvorila mnogo uspomena, ali sa nestrpljenjem iščekuje druženja sa već stečenim prijateljstvima, kao i nova poznanstva. 

Na pitanje na šta je ponosna, Marija nam je istakla da je ponosna na mlade koji žele da se aktiviraju i promijene nešto u svojoj zajednici. Zadovoljna je programom Omladinske banke, kao i postojanjem u našem gradu.

Iako je Banka prve godine u njenom gradu, Marija kaže da se promjene već primijete i posebno joj je drago što su mladi spremni da projektima unaprijede svoju zajednicu. 

Na pitanje šta za nju znači članstvo u Odboru Omladinske banke, Marija nam je odgovorila: ,,Dosta iskustva i znanja koje se može steći i naučiti. Drago mi je što se držimo jedni drugih, prenosimo vještine na druge, podržavamo mlade u svakom njihovom koraku. Trudimo se od početka da uradimo dosta lijepih stvari za našu zajednicu. Svakom bih preporučila da postane član jedne divne zajednice.” 

Izvor: lonac.pro

Related Posts

Iskoristi bespovratna sredstva za ulaganja iz dijaspore u Gradu Gračanica

Iskoristi bespovratna sredstva i investiraj u Bosni i Hercegovini. U Gradu Gračanica otvoren je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava osobama iz dijaspore koje su već pokrenule ili žele pokrenuti biznis u Bosni i Hercegovini. Raspoloživi fond za podršku osobama iz dijaspore za pokretanje poslovnog poduhvata u Gračanici znosi 80.000 KM. Prosječan iznos zahtjeva sa kojim se može aplicirati za[…]