MINISTARSTVO PRIVREDE KS: OBJAVLJENI JAVNI POZIVI ZA POTICAJE RAZVOJA MALE PRIVREDE 

Ministarstvo privrede KS: Objavljeni javni pozivi za poticaje razvoja male privrede 


Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo je na svojoj web stranici objavilo tri javna poziva u svrhu realizacije Godišnjeg plana provođenja Programa razvoja male privrede za 2023. godinu.

Prvi od njih je Javni poziv za dostavljanje prijava po osnovu Programa: „Poticaj za unapređenje preduzetništva u domenu pružanja administrativnih usluga dominantno izvozne orijentacije“.

Kroz ovaj Program želi se unaprijediti, razvijati i jačati poduzetništvo u domeni izvozno orijentisanih administrativnih usluga u kojima naš kanton bilježi značajne komparativne prednosti i gdje je do sada kreiran veliki broj radnih mjesta. Namjena odobrenih sredstava je da izvozno orijentisani subjekti, nakon provedene interne obuke i osposobljavanja, kreiraju platforme za zapošljavanje polaznika obuke u skladu sa odobrenim sredstvima.

Drugi objavljeni poziv je Javni poziv za dostavljanje prijava po osnovu Programa: „Poticaj za unapređenje IT preduzetništva u svrhu zapošljavanja“.

Namijenjen je poslovnim subjektima koji žele da se bave djelatnostima baziranim na znanju i informacionim tehnologijama. Cilj programa je da se omogući podrška i finansijski poticaj za ove subjekte koji, nakon provedenog programa interne obuke, trebaju kreirati platforme za zapošljavanje mladih osoba, polaznika obuke u vlastiti IT poslovnim subjektima.

Javni poziv za dostavljanje prijava po osnovu Programa „Poticaj projektima promocije obrtništva“ je treći objavljeni poziv namijenjen očuvanju obrtničke tradicije, kroz održavanje edukacija i promocija u cilju jačanja veza između obrazovnog sistema i obrtništva, kroz subvencioniranje učešće na sajmovima i izložbama, kroz interreseno umrežavanje obrtnika i organizovano zastupanje i predstavljanje njihovih interesa. 

Ministarstvo poziva sve one koji ispunjavaju uslove propisane Javnim pozivima da dostave potrebnu dokumentaciju, kako bi ostvarili prava na dodjelu sredstava posredstvom ovog programa.

Spomenute javne pozive, s detaljnijim informacijama i uputama, možete naći na linkovima koje objavljujemo u prilogu ove informacije.

https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/javni-poziv-za-dostavljanje-prijava-po-osnovu-programa-poticaja-za-unapredenje

https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/javni-poziv-za-dostavljanje-prijava-po-osnovu-programa-poticaja-unapredenje-it

https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/javni-poziv-za-dostavljanje-prijava-po-osnovu-programa-poticaj-projektima-0

Izvor: vlada.ks.gov.ba