„Merhamet“ podijelio obroke za 900 migranata u kampu „Lipa“ u Bihaću

BIHAĆ, 12. januar – Regionalni odbor „Merhameta“ Bihać danas je u svojoj javnoj kuhinji „Imaret“ pripremio 900 obroka koje je podijelio migrantima u kampu „Lipa“.   

Prema riječima direktora Regionalnog odbora „Merhameta“ Bihać Alena Prošića, svi migranti u „Lipi“ su dobili po pola kilograma hljeba, voće, po dvije konzerve i po litar i po vode.

– Riječ je doručku koji smo migantima podijelili u koordinaciji sa „Crvenim križom“ Unsko-sanskog kantona.

Rezultat je to dogovora koji su, na sastanku u Bihaću, postigli predsjednik „Crvenog križa“ Bosne i Hercegovine Husein Kličić i predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenana Vrbanjca, da će ove dvije organizacije nastaviti dosadašnju uspješnu saradnju i zajedničke aktivnosti na pružanju pomoći migrantima u kampu „Lipa“ u Bihaću.

„Merhamet“ će i dalje pomagati migrante u kampu „Lipa“, za šta je ova humanitarna organizacija obezbijedila pomoć vrijednu oko 50.000 KM.

merhamet.ba

Related Posts

Iskoristi bespovratna sredstva za ulaganja iz dijaspore u Općini Ključ

Iskoristi bespovratna sredstva i investiraj u Bosni i Hercegovini U Općini Ključ je otvoren javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava osobama iz dijaspore koje su već pokrenule ili žele pokrenuti biznis u Bosni i Hercegovini. Raspoloživi fond za podršku osobama iz dijaspore za pokretanje poslovnog poduhvata u Jajcu iznosi 40.000 KM. Prosječan iznos zahtjeva sa kojim se može aplicirati za […]

#MOBA porodica predstavlja Maju Bojanić iz Dervente

Postala je svjesna koliko volonterstvo znači za samu osobu i koliko je može promijeniti u pozitivnom smislu #MOBA porodicu  čini mreža Omladinskih banaka iz 52 opštine/općine/grada širom Bosne i Hercegovine u kojoj se razvijaju prijateljstva, usavršavaju lične vještine i doprinosi zajednici. Omladinske banke vjeruju da su mladi sadašnjost, a ne samo budućnost i znaju da se mladi mogu razvijati[…]