„Merhamet“ podijelio obroke za 900 migranata u kampu „Lipa“ u Bihaću

BIHAĆ, 12. januar – Regionalni odbor „Merhameta“ Bihać danas je u svojoj javnoj kuhinji „Imaret“ pripremio 900 obroka koje je podijelio migrantima u kampu „Lipa“.   

Prema riječima direktora Regionalnog odbora „Merhameta“ Bihać Alena Prošića, svi migranti u „Lipi“ su dobili po pola kilograma hljeba, voće, po dvije konzerve i po litar i po vode.

– Riječ je doručku koji smo migantima podijelili u koordinaciji sa „Crvenim križom“ Unsko-sanskog kantona.

Rezultat je to dogovora koji su, na sastanku u Bihaću, postigli predsjednik „Crvenog križa“ Bosne i Hercegovine Husein Kličić i predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenana Vrbanjca, da će ove dvije organizacije nastaviti dosadašnju uspješnu saradnju i zajedničke aktivnosti na pružanju pomoći migrantima u kampu „Lipa“ u Bihaću.

„Merhamet“ će i dalje pomagati migrante u kampu „Lipa“, za šta je ova humanitarna organizacija obezbijedila pomoć vrijednu oko 50.000 KM.

merhamet.ba

Related Posts

Udruženje „Ruku na srce“: U City Pub-u sinoć uz grupu Dernex obilježen Međunarodni dan volontera

Sinoć je u sarajevskom City Pub-u povodom Međunarodnog dana volontera održana humanitarna svirka grupe Dernex, a u sklopu akcije „Nijedno dijete bez paketića“. Humanitarnom svirkom, Udruženje „Ruku na srce“ slavilo je sve dosadašnje uspjehe koji ne bi bili mogući bez velikog zalaganja i rada volonterki i volontera Udruženja. Također, posjetioci su dolaskom na svirku podržati našu zimsku […]

Godišnji događaj Instituta za razvoj mladih KULT proslavio uspjehe ostvarene kroz 2022. godinu

Godišnji događaj Instituta za razvoj mladih KULT pod nazivom “Ready, Steady, CHANGE“, je simbolično organiziran 5.12.2022. na Međunarodni dan volontera, s ciljem da promovira uspješne priče kroz aktivnosti omladinskih lidera, omladinskih političkih lidera i službenika za mlade u protekloj godini. Događaj je okupio preko 100 mladih i predstavnika različitih institucija koje rade i brinu o mladima, kako[…]