„Merhamet“ dopremio vrijednu pomoć Centru za djecu „Duga“ u Kulen-Vakufu

KULEN-VAKUF, 7. januar – Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac sa svojim saradnicima, direktorima regionalnih odbora, posjetio je Centar za djecu bez roditeljskog staranja „Duga“ u Kulen-Vakufu koji brine o osamnaest svojih štićenika, djece uzrasta do šest godina.

Delegacija „Merhameta“ je tom prilikom dopremila vrijednu donaciju i uručila je direktorici te institucije Sabini Lješčanin. Donacija se sastojala od dječijih paketića, pelena za bebe, toaletnih sapuna, vlažnih maramica i deterdženata za pranje rublja.

Direktorica Centra „Duga“ Sabina Lješčanin se zahvalila „Merhametu“ na, kako je rekla, vrijednoj pomoći ovoj instituciji.

– „Merhamet“ nas je još jednom prijatno iznenadio. Pomoć koju smo dobili veoma je značajna za naš Centar, jer je pandemija virusa korona, kao i svim segmentima našeg društva, otežala i našu situaciju. Hvala „Merhametu“ što misli na nas i naše štićenike i što redovno pomažete Centar „Duga“ – kazala je Lješčanin.

Predsjednik „Merhameta“ Kenan Vrbanjac je izrazio zadovoljstvo zbog dobre saradnje sa Centrom za djecu bez roditeljskog staranja „Duga“ u Kulen-Vakufu i činjenice da „Merhamet“, shodno svojim mogućnostima, pomaže ovu značajnu instituciju.      

Osim predsjednika Vrbanjca, u posjeti Centru „Duga“ bili su generalni sekretar „Merhameta“ Sidik Aždahić i direktori regionalni odbora „Merhameta“ Bihać Alen Prošić, Tuzla Mensura Husanović, Travnik Merzuk Omerdić i Maglaj Sanela Omerović.  

merhamet.ba

Related Posts

Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Lukavac

Imaš između 18 i 35 godina i dolaziš sa područja Lukavca? Želiš ojačati vlastite preduzetničke vještine? Procijeniti izvodljivost poslovne ideje i naučiti izraditi poslovni plan? Dobiti finansijsku podršku za realizaciju poslovne ideje? Pokrenuti ili unaprijediti vlastiti start-up biznis? Dobiti podršku stručnjaka iz različitih oblasti i mentora u rastu i razvoju biznisa? Upoznati se i umrežiti sa drugim[…]