Mastercard i SOS Dječija sela u BiH udruženi u prijateljstvu koje traje

Kompanija Mastercard u BiH u saradnji sa internacionalnom humanitarnom organizacijom SOS Dječija sela u BiH drugu godinu za redom pokreće kampanju podrške online donacija putem web platforme sos-ds.ba/doniraj-facebook.

Putem ove platforme svaki Mastercard korisnik u BiH biće u mogućnosti da odabere određeni iznos sredstava koji želi mjesečno da donira i tako pruži lični doprinos kontinuiranom obezbjeđivanju sredstava za još kvalitetnije uslove života djece i roditelja u porodicama SOS Dječijih sela u BiH.

S ciljem dodatne podrške i podsticaja Mastercard korisnika da se opredjele za ovaj praktičan, siguran i dugoročan vid doniranja, kompanija Mastercard će donirati isti iznos za svaku prvu donaciju korisnika u periodu od 12.12.2022. do 28.02.2023. godine.

“Ohrabreni smo jer vidimo da je prepoznat trud koji ulažemo u poticanje redovnog online doniranja jer za nas to predstavlja održiviji način da dugoročno uspostavimo odnos sa donatorima te obezbjedimo kontinuitet finansiranja, ne samo svakodnevnih životnih potreba djece i roditelja u porodicama SOS Dječijih sela u BiH, nego da možemo omogućiti i druge važne programe koji potiču zdrav razvoj, učenje i sretnije odrastanje djece i mladih o kojima brinemo”, rekao je Malik Garibija, nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH.

„Prijateljstvo koje smo u protekloj godini izgradili sa SOS Dječijim selima u BiH za nas predstavlja najbolji primjer kako se ključne prednosti digitalnih tehnologija i digitalnih plaćanja mogu staviti u svrhu dobročinstva. Nadam se da ćemo na ovaj način motivisati i nove donatore korisnike Mastercard kartica da nam se pridruže u stvaranju boljih prilika i omogućavanju kvalitenijih uslova života djece i roditelja u porodicama SOS Dječijih sela u BiH”, izjavila je Jelena Ristić, direktorica za tržišta Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

SOS Dječija sela u BiH kroz različite programe svakodnevno brinu o više od 1.000 djece i mladih bez roditeljskog staranja, kao i djece i mladih koji su u riziku od odvajanja. Topli dom djeca dobijaju zahvaljujući donacijama plemenitih ljudi i kompanija, ali prije svega brizi SOS roditelja. U SOS Dječijim selima djeca odrastaju sa braćom, sestrama i SOS roditeljima, gdje je akcenat na porodičnom okruženju, a doniranjem sredstava preko donatorske platforme biće obezbjeđen kontinuitet finansiranja još kvalitenijih uslova uslova života djece i roditelja u porodicama SOS Dječijih sela u BiH.

Izvor: akta.ba

Related Posts

Do 10. februara prijave za dodjelu privremenih lokacija za osmomartovsku prodaju

Grad Banja Luka raspisao je Javni oglas o dodjeli lokacija za privremeno zauzimanje javne površine za prigodnu osmomartovsku prodaju, prema kriterijumu najvišeg iznosa. Predmet dodjele je 20 lokacija na Trgu Krajine, koje će se moći koristiti u periodu od 05. do 09. marta 2023. godine. Pravo učešća imaju registrovani samostalni preduzetnici sa teritorije grada Banje Luke, koji […]

BH Telecom pravi filmove o historiji Bosne i Hercegovine

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman danas je sa bliskim saradnicima održao sastanak sa renomiranim bh. rediteljima i filmskim radnicima. Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji koja već sada ulazi u svoju četvrtu godinu, trenutnim otvorenim projektima, te o nastavku saradnje u okviru BH ContentLab platforme. Generalni direktor Kahriman se zahvalio prisutnim i kroz kratku retrospektivu[…]