Lokalna fondacija Bijeljina – Konkurs za podršku lokalnim projektima

Lokalna fondacija Bijeljina – u osnivanju, otvorila je konkurs na kojem je formalnim i neformalnim grupama dostupno 6.000 evra za sprovođenje kreativnih ideja i inicijativa u našoj zajednici. Prvi po redu konkurs Lokalne fondacije Bijeljina u 2022. godini otvoren je do 1. avgusta.

Nakon uspješno prikupljenih prvih 3.000 evra donacija od pojedinaca i kompanija u našem gradu, a koje je Trag fondacija duplirala, Lokalna fondacija Bijeljina želi da ovim konkursom pruži podršku komšijama koji su spremni da pokrenu pozitivne promjene u svojoj ulici, naselju, selu i gradu. Ovim javnim pozivom biće podržane inicijative koje doprinose razvoju Bijeljine i njenih sela i povećanju kvaliteta života u zajednici, kao što su inicijative iz oblasti ulaganja u obrazovanje, podrške kulturi i umjetnosti, unapređenja javnih prostora i razvoja sporta, ali i svih drugih sfera bitnih za sve nas.

Ideja Lokalne fondacija Bijeljina je da poveže ljude različitih interesovanja i profesija, omogući prostor za aktivno udruživanje i obezbjedi podršku za rješavanje problema u lokalnoj zajednici koje pojedinci ne mogu sami da riješe. Cilj je spajanje ljudi koji imaju ideje sa društveno odgovornim kompanijama i ljudima koji imaju sredstva, vrijeme i znanje da te ideje sprovedu u djelo.

Ko može da se prijavi?

Podrška je namijenjena udruženjima građana i neformalnim grupama* koje:

– Pokreću i aktivno uključuju pojedince u svoje aktivnosti

– Zastupaju opšte interese svoje zajednice

– Djeluju na teritoriji koji pokriva Grad Bijeljina – uključujući sva naselja i sela na toj teritoriji

– Ne postoje duže od 10 godina

*pod neformalnim grupama podrazumijevamo grupe od najmanje troje ljudi, koje su okupljene oko rješavanja problema u lokalnoj zajednici i nisu formalno registrovane.

Šta podržavamo?

Vjerujemo da udruženi pojedinci najbolje prepoznaju potrebe svojih zajednica, i to u najmanjim lokalnim jedinicama, naseljima, kvartovima, ulicama i dvorištima. Konkurs Lokalne fondacije Bijeljina otvara prostor za raznovrsne projekte koji doprinose razvoju našeg okruženja.  

Ključne oblasti koje prepoznate kroz ovaj poziv su: obrazovanje, kultura, javni prostori, sport i umjetnost. Otvorena je mogućnost podrške i za projekte iz drugih oblasti značajnih za našu zajednicu. Prepoznajte šta je potrebno da se promijeni, okupite ljude koji dijele vaše vrijednosti i predložite  rješenja.

Da li postoje ograničenja u Konkursu?

Sredstva sa ovog Konkursa ne mogu biti upotrijebljena za podršku pojedincima, javnim institucijama i preduzećima, niti isti mogu učestvovati u konkursu. Osim toga, ne mogu se koristiti za aktivnosti političkih partija, aktivnosti koje promovišu i zagovaraju diskriminaciju po bilo kom osnovu, zagovaranje određene religije, humanitarnu pomoć ili kupovinu dobara radi njihove distribucije.

Koliki je iznos donacije?

Iznos sredstava koji se dodeljuje kreće se od minimalnih 250 evra do maksimalnih 1.000 evra po projektu, u KM protivvrijednosti.

Trajanje projekata?

Krajnji rok za finalnu realizaciju projekata na ovom konkursu je 31. januar 2023. godine.

Kako se prijaviti na Konkurs?

Predstavite Vašu ideju popunjavanjem Formulara koji se nalazi ispod ovog reda i pošaljite na adresu prijave@fondacijabijeljina.com najkasnije do 01. avgusta 2021. u 23:59.

Više informacija na:
https://fondacijabijeljina.com/blog/nas-blog-i-vijesti-1/otvoren-je-prvi-konkurs-7

Izvor: gradbijeljina.org

Related Posts

Iskoristi bespovratna sredstva za ulaganja iz dijaspore u Gradu Gračanica

Iskoristi bespovratna sredstva i investiraj u Bosni i Hercegovini. U Gradu Gračanica otvoren je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava osobama iz dijaspore koje su već pokrenule ili žele pokrenuti biznis u Bosni i Hercegovini. Raspoloživi fond za podršku osobama iz dijaspore za pokretanje poslovnog poduhvata u Gračanici znosi 80.000 KM. Prosječan iznos zahtjeva sa kojim se može aplicirati za[…]