Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture

BANJALUKA – Grad Banjaluka raspisao je javni konkurs za sufinansiranje projekata kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, za šta su ove godine povećana sredstva na iznos 170.000 KM.

Subjekat koji konkuriše može prijaviti jedan projekat, a po jednom projektu može biti dodijeljeno do 15.000 KM, saopšteno je iz Gradske uprave.

Javnim pozivom obuhvaćene su oblasti pozorišne, filmske muzičke i muzičko-scenske umjetnosti umjetnosti, vizuelnih umjetnosti, književnosti, izdavaštva i umjetničke interpretacije kulturnog nasljeđa.

Moguće je prijaviti projekte iz oblasti umjetničkog stvaralaštva, produkcije i interpretacije, kojima se podstiče umjetničko, amatersko, kulturno, dječije i stvaralaštvo za mlade, unapređivanje edukacije u oblastima kulture, kreativnih industrija i podsticanje mladih talenata.

Moguće je prijaviti kulturni i kreativni rad osoba sa invaliditetom i dostupnost svih sadržaja kulture osobama sa invaliditetom, kao i umjetničko i kulturno stvaralaštvo društveno osjetljivih grupa.

Prijave na javni konkurs sa potrebnom dokumentacijom potrebno je dostaviti do 23. marta Odjeljenju za društvene djelatnosti.

Izvor: nezavisne.com