Konkurs: Stručni saradnik za razvoj politika prema mladima

Institut za razvoj mladih KULT, na osnovi ukazane potrebe, raspisuje konkurs za radno mjesto: Stručni saradnik za razvoj politika prema mladima, jedna pozicija.

Institut za razvoj mladih KULT, na osnovi ukazane potrebe, raspisuje konkurs za radno mjesto:

Stručni saradnik za razvoj politika prema mladima, jedna pozicija (01.09.0-N2.1-34892)


Opis posla

Učešće u strateškom planiranju i praćenju razvoja politika prema mladima na različitim nivoima vlasti u BiH, kreiranje strateških dokumenata (kao stručna i konsultativna podrška izvršnim i zakonodavnim vlastima na svim nivoima vlasti) i stručnih publikacija u sferi politika prema mladima. Saradnja sa institucijama vlasti na inicijativama usmjerenim ka poboljšanju položaja mladih u BiH i drugi poslovi vezani za unaprjeđenje politika prema mladima.

Vrsta ugovornog odnosa

Radni odnos na puno radno vrijeme po ugovoru o radu. Početak radnog odnosa: 1. februara 2023. g.

Eliminatorni (obavezni) kriteriji

– vozačka dozvola B kategorije i aktivan vozač s iskustvom,

– odlično poznavanje engleskog jezika,

– poznavanje rada na računaru (MS Office, Internet),

– državljanstvo Bosne i Hercegovine.

Kriteriji specifični za poziciju

– iskustvo na istim ili sličnim poslovima najmanje 2 godine,
– znanje u oblasti javnih politika,
– odlično poznavanje zakonske regulative koja se odnosi na pitanja mladih u BiH,
– odlično poznavanje međunarodnih standarda i dokumenata koji se odnose na rad s mladima i politike prema mladima, naročito Evropske unije i Ujedinjenih naroda.

Dodatni kriteriji

Poželjno je da kandidat ili kandidatkinja ima razvijene komunikacijske vještine, da je sklon timskom radu, samostalan u obavljanju posla te da nema poteškoće s povremenim putovanjima i fleksibilnim radnim vremenom. Sklonost ka korištenju različitih softverskih rješenja koja olakšavaju i ubrzavaju procese rada smatra se obaveznim s obzirom da su svi procesi digitalizirani kroz različite online i desktop aplikacije.

Posebno se ohrabruju kandidati ili kandidatkinje koji imaju iskustvo rada u nevladinim organizacijama na poslovima relevantnim za poziciju na koju apliciraju, a ne isključujući drugo relevantno radno iskustvo.

Prijava

Konkurs ostaje otvoren do 10. januara 2023. g. do 23.59 sati.

Odabrani kandidati i kandidatkinje bit će pozvani na testiranje, a ukoliko zadovolje kriterije testa, i na razgovor.

Testiranje će se održati u sedmici od 16. do 20. januara 2023. g. u prostorijama Instituta za razvoj mladih KULT (Centralni ured Sarajevo, Ul. 4. viteške brigade 34-36, Ilidža). Na testiranju se ocjenjuje znanje iz oblasti pozicije za koju se kandidat ili kandidatkinja prijavljuje, te poznavanje engleskog jezika. Razgovor će se održati u sedmici od 23. do 27. januara 2023. g. u Centralnom uredu Sarajevo. Kandidati i kandidatkinje koji ne uđu u uži izbor ili s kojima Institut ne namjerava ulaziti u proces pregovora neće biti kontaktirani.

Prijave se primaju isključivo putem obrasca koji se nalazi na linku: https://s.mladi.org/01.09.0-N2.1-34892

Prijave dostavljene na drugačiji način te nepotpune i nepravovremeno dostavljene prijave neće biti uzete u razmatranje.

Sve informacije o Institutu za razvoj mladih KULT mogu se naći na LINKU.

Molimo osobe koje ne ispunjavaju eliminatorne kriterije navedene u konkursu da se ne prijavljuju. Institut zadržava pravo da ne zaposli nijednog kandidata niti kandidatkinju u slučaju da nijedan ili nijedna  od njih ne ispunjava kriterije.

Eventualna pitanja mogu se postaviti na posao@kultbih.org (predmet/subject: Upit za: 01.09.0-N2.1-34892), i to najkasnije do 28. decembra 2022. g. do 14 sati, a odgovori će uslijediti emailom najkasnije 6. januara 2023. g.

Svaki pokušaj kontaktiranja bilo kojeg uposlenika ili uposlenice Instituta vezano za dobivanje dodatnih informacija mimo navedene email adrese i svaki pokušaj podmićivanja bilo kojeg uposlenika ili uposlenice vodi do dugoročne diskvalifikacije kandidata ili kandidatkinje.

Izrazi koji su radi preglednosti dati u jednom gramatičkom rodu bez diskriminacije se odnose jednako na osobe svih rodova.

Izvor: lonac.pro