Konferencija „Omladinski aktivizam za mir“

Na Međunarodni dan mira, 21. septembar, Udruženje Mreža za izgradnju mira održalo je konferenciju “Omladinski aktivizam za mir” u okviru koje je održana panel diskusija i prezentacija medijskih članaka omladinskih aktivista_kinja iz Bosne i Hercegovine.

Mladi od 18 do 30 godina, omladinski aktivisti_kinje iz cijele Bosne i Hercegovine bili su pozvani da dostave medijske članke koje su imali priliku prezentovati na konferenciji.

Konferencija tokom koje je devet mladih ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine predstavilo svoja promišljanja i perspektive o građenju mira u svojim lokalnim zajednicama i poveznice sa socioekonomskim razvojem, održana je na Međunarodni dan mira, 21. septembra u Sarajevu.

Zaključke, poznanstva i umrežavanje, do kojih je došlo u okviru konferencije, Mreža za izgradnju mira i partneri će koristiti za jačanje svojih napora u oblasti izgradnje održivog mira i intenziviranje rada u lokalnim zajednicama, pogotovo kroz program Snaga lokalnog.

Mreža za izgradnju mira koja okuplja više od 250 članica, organizacije civilnog društva i škole i koja vodi dva od najposjećenijih web portala u zemlji a čak i regionu: www.mreza-mira.net  www.snagalokalnog.ba .