Ključ Sarajeva u vašim rukama: Turističke kartice Sarajevo City Card puštene u prodaju

Pripremite se da “otključate” jedinstveno iskustvo i nezaboravan doživljaj Sarajeva uz karticu koja osigurava pristup brojnim atrakcijama, uključen javni gradski prijevoz i ekskluzivne popuste.

Sarajevo City Card predstavlja savremen i autentičan način da istražite Sarajevo. Zaljubite se u bogatu historiju glavnog grada Bosne i Hercegovine jer Sarajevo uistinu krije muzejsko blago koje će zadovoljiti ukuse i najzahtjevnjih posjetilaca i zaljubljenika u historiju i kulturu. Otkrijte brojne muzejske postavke koje slikovito govore o zanimljivoj historiji ovog područja i bogatoj kulturi naroda koji ovdje žive u Zemaljskom muzeju BiH, Historijskom muzeju, depandansima Muzeja Sarajevo, Gradskim muzejima ili specifičnim muzejskim institucijama poput Muzeja Alija izetbegović, Gazi Husrev-begovog muzeja ili Bosanskih muzeja sjećanja; doživite umjetnost u Umjetničkoj galeriji i Vijećnici, uživate u spektakulatnom pogledu na Sarajevo i osjetite dašak historije na Bijeloj tabiji ili se za samo osam minuta vožnje žičarom uz prelijepe prizore na panoramu Sarajevo uživajte u svježem zraku na olimpijskom dragulju Trebeviću.

Uz profesionalne turističke vodiče spremite se da čujete najzanimljivije priče, isprobate lokalne gurmanske specijalitete i doživite Sarajevo onako kako ga doživljavaju Sarajlije.

Uz Sarajevo City Card nećete morati razmišljati o saobraćajnim gužvama i cijenama javnog prijevoza jer ove kartice uključuje neograničen broj vožnji tramvajem, autobusima i trolejbusima u toku 24 ili 72 sata od aktivacije, a brojni popusti dodatno će privući sve strastvene ljubitelje shoppinga i kupovine.

Zahvaljujući Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo koja je razvila ovaj projekat u saradnji s partnerima, turisti iz cijelog svijeta od sada mogu na jednostavan i pristupačan način doživjeti Sarajevo i sve njegove ljepote.

Kartice su u prodaji putem web shopa Sarajevo City Card

Izvor: klix.ba