Obavještenje – Njemačka nevladina organizacija Help

Njemačka nevladina organizacija Help je od 07. Marta 2023.godine, Help – Hilfe zur Selbsthilfe e.V.  započela realizaciju projekta “Inkluzija i ekonomsko osnaživanje na Zapadnom Balkanu 2023/2024” na području Grada Doboja. Projekat finansira Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt za Stabilnost Jugoistočne Europe, uz sufinansiranje od strane Grada Doboja.

Projekat će trajati 12 mjeseci i podržati ukupno 20 korisnika sa područja Grada Doboja. Potencijalni korisnici su sve nezaposlene i/ili zaposlene osobe iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva sa zdravim poslovnim idejama za započinjanje ili razvoj samostalnih poslovnih aktivnosti. Projektom mogu biti podržane sve aktivnosti koje rezultiraju odgovarajućim mjesečnim prihodom, zavisno od dostupnih finansijskih sredstava i tržišnog potencijala svakog individualnog prijedloga.

Ideja treba sadržavati komponentu zaštite životne sredine te biti ocijenjena kao “Zeleni” biznis od strane Help-ovih službenika.   

Odobrena pomoć biće distribuirana isključivo u vidu materijalno-tehničkih sredstava potrebnih za djelatnost, bez gotovinskih isplata.

Prosječan iznos individualne donacije određen je u protuvrijednosti 2.500 EUR. Svaki korisnik biće u obavezi da uplati 20% od ukupnog iznosa donacije, da registruje svoju djelatnost (minimalno poljoprivredno gazdinstvo) i obavi 10 sati društveno-korisnog rada za lokalnu zajednicu.

Svi zainteresovani mogu dobiti detaljne informacije o projektu i formulare za prijavu na jednoj od prezentacija koje će biti održane u sljedećim terminima:

DanDatumMjestoVrijemeProstorije
Ponedjeljak 08.05.2023Doboj11:00Privredna komora (sala)
Srijeda        10.05.2023        MZ Kotorsko   MZ Majevac        11:00   13:00      Dom Kulture Kotorsko  Izletište “Vuk” Majevac ili u slučaju lošeg vremena  OŠ Đ. Jakšić Majevac
Četvrtak11.05.2023MZ Kožuhe11:00Prostorije FK “Hajduk”
Petak   12.05.2023Doboj13:00Privredna komora (sala)

Više informacija o projektu možete dobiti i na web stranici http://www.help.org.ba/ ili putem email-a: help.bosnia@help.org.ba 

Izvor: doboj.gov.ba