Kalendar aktivnosti za kampanju: “16 Dana aktivizma protiv rodnog nasilja u BiH”

Fondacija Udružene žene Banja Luka će i ove godine koordinirati aktivnosti pripreme zajedničkog Kalendara aktivnosti za kampanju 16 Dana aktivizma protiv rodnog nasilja u Bosni i Hercegovini.

Ovim putem vas pozivamo da dostavite informacije o aktivnostima vaše organizacije/institucije u okviru Kampanje 16 Dana aktivizma, na način
da ispunite tabelu u prilogu, a slijedeći ova pitanja:

        * Datum (uključujući i vrijeme i mjesto održavanja aktivnosti, odnosno vrijeme emitovanja ukoliko je poznato i riječ je o emisijama na adiju/TV):
        * Opis aktivnosti: Pri pripremi informacija o aktivnostima za Kalendar, molimo vas da one budu sažete i kratke (2-3 rečenice). U potpunosti azumijemo da želite podijeliti što više informacija o vašim planiranim aktivnostima. Predlažemo da opis svake planirane aktivnosti bude sažet, max. 2-3 kratke rečenice, te da iskoristite mogućnost i dodate linkove n vaše web stranice, Facebook, Twitter, Instagram, Youtube ili druge profile na društvenim mrežama, na kojima zainteresovane osobe/organizacije/institucije/mediji i dr. mogu saznati vise informacija o vašem radu i planiranim akcijama.

U slučaju da vaša institucija/organizuje više aktivnosti na različite datume/vrijeme, molimo da navedete tačne datume i opise aktivnosti za svaku aktivnost posebno. Takođe, ukoliko niste sigurne/i kada će se aktivnost desiti ili je provodite tokom cijelog perioda Kampanje, to i navedite.  Ukoliko postoji osoba u okviru vaše institucije koja je zadužena za kontakte vezane za Kampanju 16 Dana, navedite njeno/njegovo ime i prezime, i kontakt informacije.

Budući da će informacije iz kalendara biti široko javno dostupne, molimo vas da ne dajete privatne brojeve mobilnih telefona ukoliko ne želite da mediji i osobe koje su zainteresovane za aktivnosti koriste ove kontakte.

Takođe vas molimo da u tabelu unesete svoje ažurirane kontakt informacije:

Institucija:

Grad:

Kontakt informacije:

Web stranica (ukoliko postoji):

Priprema BiH Kalendara  za 16 Dana aktivizma protiv rodnog nasilja je veoma važna i za naše lokalne napore usmjerene ka borbi protiv nasilja protiv žena u BiH, naročito u cilju podjele informacija, blagovremenog informisanja medija o datumima i ključnim aktivnostima Kampanje na lokalnom nivou, kako bi isti sto bolje pokrili aktivnosti Kampanje.

Molimo vas, da informacije dostavite što prije možete, a najkasnije do petka, 20. novembra 2020. godine, kako bismo na vrijeme pripremile Kalendar prije početka Kampanje.

Informacije o aktivnostima koje budu pristigle tokom trajanja Kampanje će biti unesene u ažurirani Kalendar koji ćemo dostaviti svima nakon završetka Kampanje.

Fondacija Udružene žene Banja Luka će finalnu verziju zajedničkog kalendara poslati svim organizacijama/institucijama koje su poslale informacije i proslijediti na Žensku mrežu BiH, promovisati putem društvenih mreža i proslijediti javnim servisima i drugim medijima u BiH. Pozivamo vas da i vi proslijedite finalni Kalendar, institucijama i medijima u vašim lokalnim zajednicama kako bismo zajedno širile vijesti o našim aktivnostima u okviru Kampanje.

Molimo da budete solidarne/i i proslijedite ovu poruku svim organizacijama/institucijama u vašoj lokalnoj zajednici za koje vam je poznato da planiraju aktivnosti tokom 16 Dana aktivizma, te ih pozovete da pošalju informacije o svojim aktivnostima za zajednički BiH kalendar.

2020-Kalendar-aktivnosti-Kampanja-16-dana-aktivizmaDownload

mreza-mira.net

Related Posts

Podrška za izgradnju kapaciteta za digitalnu transformaciju, inovacije i rješenja „smart” turizma u malim i srednjim preduzećima u oblasti turizma

The general objective of this Call is to boost the uptake of digitalisation and innovation by tourism SMEs through transnational cooperation and capacity building.   The action aims at:  reinforcing transnational and cross-border cooperation, in particular integration of tourism businesses and stakeholders in transnational and inter-regional innovation ecosystems to enable smart and sustainable growth of tourism SMEs; fostering SMEs’ […]

Šema malih grantova (SGS) Covid19 – Mreža Iris

IRIS Network has a great pleasure to announce the continuation of its Small Grants Scheme (SGS) Covid19, which will provide financial support to the member organizations in Albania, Bosnia and Herzegovina, Montenegro, North Macedonia, and Serbia. The Call aims to support IRIS members in capacity-building actions for the purpose of enhancing an organization’s abilities to develop adequate services, capabilities, and skills[…]