Kako odgovorno koristiti finansijske usluge i pri tome zaštititi svoja prava?

Vijeće mladih Bosanski Petrovac iza sebe ima nekoliko realizovanih online druženja s mladima, kojima želi smisleno popuniti vrijeme koje provode u izolaciji. Drago nam je što smo imali priliku pričati o temama kao što su aktuelne prilike za aktivne i preduzetne mlade ili radioaktivni otpad, ali i čuti o interesantnim hobijima mladih ljudi i upoznati druge države i različite kulture.

Jedno od druženja je bila i jako bitna online edukacija o finansijskoj pismenosti i odgovornom zaduživanju. Pogledaj ovdje snimak i prezentaciju s druženja. Ovo je bilo naše najposjećenije, ali i druženje koje je najduže trajalo. 

Upravo zato što ste pokazali veliki interes za ovu temu, odlučili smo da naše posljednje druženje u ovoj seriji bude s Ombudsmenkom za bankarski sistem Federacije BiH – gđom Lejlom Smajović. Moderatorica ovog druženja će biti gđa Hata Hadžović, konsultantica IFC projekta “Mikrofinansije u BiH” kojeg provodi IFC, članica Grupacije Svjetske banke uz podršku Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini. Hate se možda već sjećaš s našeg prethodnog druženja.

O čemu ćemo ovaj put razgovarati i znaš li šta radi Ombudsmen za bankarski sistem FBiH?

Ukoliko si korisnik ili korisnica nekog finansijskog proizvoda (tekući račun, kreditna kartica, kredit) ili žirant i smatraš da je finansijska institucija (banka, mikrokreditna organizacija, lizing i faktoring društvo) povrijedila tvoja prava ili interese odnosno želiš se upoznati sa institutom Ombudsmena za bankarski sistem Federacije BiHpridruži nam se 10.6. (srijeda) u 16 sati, na online druženju gdje ćemo razgovarati o tome kako odgovorno koristiti finansijske usluge i pri tome zaštititi svoja prava?

gđa Lejla Smajović

Cilj nam je upoznati te o mehanizmima zaštite odnosno dati odgovore na pitanja:

  • Kako ti Ombudsmen za bankarski sistem može pomoći?
  • Kada se mogu obratiti Ombudsmenu?
  • Kako da ostvarim i zaštitim svoja prava?
  • Šta je Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga?

Pridruži nam se 10. juna u 16:00, preko ovog linka: 

https://bit.ly/ZOOM_Ombudsmenka_za_bankarski_sistem

Još jednom svima zahvaljujemo što su se s nama družili, zabavljali i učili 🙂 Nadamo se da se vidimo u nekim narednim online i offline vremenima, puno pozitivnijim od ovog koji je iza nas.

Više informacija ovdje