Kafa s… Ivanom Soldo: Isplatiće se sve što radite s ljubavlju

Ivana Soldo, učesnica posljednje sezone MasterChef Hrvatska, ostavila je snažan dojam svojim kulinarskim vještinama tokom takmičenja, ali i sinoć na Kafi s…, koju je organizirao Institut za razvoj mladih KULT.

Završila je takmičenje kao jedna od petero najboljih kandidata te tako pokazala zavidno kulinarsko umijeće. Ivana dolazi iz Čitluka, a po struci je magistra historije i pedagogije. U MasterChef se prijavila sa željom da pokaže svoje kulinarske sposobnosti, koje su joj strast od malih nogu.

Tokom takmičenja, Ivana je više puta impresionirala žiri, posebno s nekim svojim kreativnim jelima. Također, Ivana je pokazala svoju strast prema slasticama te izjavila kako se može zamisliti kao slastičarka u budućnosti. Uprkos izazovima na koje je naišla tokom takmičenja, kao što su bili priprema holandez umaka i čipsa od raštike, Ivana je uspješno prebrodila sve prepreke.

Koncept ovog događaja dodatno zanimljivijim učinilo je to što je sa Ivanom razgovarao Jasmin Bešić, generalni direktor Instituta za razvoj mladih KULT. Zajednička interesovanja, ljubav prema pripremanju hrane, motivacija koja ih u svemu pokreće i želja za ostvarenjem novih uspjeha, učinili su da ovaj razgovor za sve prisutne bude vrlo inspirativan i korisan.

Posjetitelji su imali brojna pitanja za Ivanu, kako o njenim kulinarskim sposobnostima tako i o formalnom i neformalnom obrazovanju, utjecaju i jednog i drugog na nju, o MasterChefu, strpljenju i ambicijama.

“Isplatiće se sve što radite s ljubavlju. Bitno je uvijek iznova pokušavati, ne odustati ako ne uspije odmah i raditi s ljubavlju, zaista osjećati to što radite a ne samo nešto uraditi da bude urađeno”, poručila je Ivana.

Ivana Soldo je inspirativan primjer prije svega svojim vršnjacima, kako strast i posvećenost mogu dovesti do sjajnih rezultata.

Cijeli događaj moguće je pogledati na Facebook stranici Instituta za razvoj mladih KULT.

Zahvaljujemo se Ivani na razgovoru, motivaciji i sjajnoj energiji!

Izvor: mladi.org