Job shadowing: Posjetama do novih korisnih savjeta, znanja i poznanstava

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Omladinske novinske asocijacije u BiH.

Kao i svi naši dosadašnji gosti, tako je i ova mlada ekipa imala priliku, boraveći u prostorijama Instituta, družiti se sa našim uposlenicima, učiti od njih, razmjenjivati znanja i primjere dobre prakse.

Svi naši dosadašnji posjetitelji su imali vrlo pozitivne komentare na svoj boravak u Institutu, posebno ističući koliko će taj jedan dan proveden tu značiti za njihove organizacije u budućnosti. Pružajući mogućnost predstavnicima organizacija da uživo budu upoznati s određenim procedurama rada u Institutu i da pitaju sve što žele i što smatraju da bi bilo od koristi za razvoj njihovih organizacija, zajednički kreiramo nove prilike za napredak.

“Poseban utisak na mene danas ostavilo je to što se u Institutu djeluje organizacijski a ne isključivo programski i projektno. Sve to je na nekom višem nivou, svi uposlenici pomažu jedni drugima, djeluju zajedno i vrlo vizionarski. Posebno mi je zanimljiva ta posloženost, arhiviranje svega i usklađenost – vrlo lako je doći do onoga što vam je potrebno, čak u samo nekoliko klikova. Danas u toku ove posjete, ništa nije ostalo nedorečeno”, rekao je Ammar Grabić, finansijski menadžer.

“U suštini bilo mi je jako korisno danas. Svako nas je u domenu svog posla nečemu podučio. Nešto nismo znali, nešto jesmo ali nam je dosta toga razjašnjeno. Da se ova posjeta desila ranije mislim da u nekim oblastima ne bismo griješili. Olakšali ste nam buduće aktivnosti, bilo nam je jako lijepo danas u Institutu. Dobili smo dobre smjernice, posebno u vezi istraživačkog rada koji završavamo, razmijenili smo mišljenja i sigurna sam da će nam koristiti”, dodala je Anđela Borovčanin Knežević, projektna menadžerica.

Institut za razvoj mladih KULT tokom svog dvadesetogodišnjeg djelovanja i rada, razvija modele organizacijskog razvoja i jačanja organizacijskih kapaciteta. Programi u kojima Institut kroz mentorsku, savjetodavnu, tehničku ili drugu vrstu saradnje i podrške radi na razvoju organizacijskih kapaciteta organizacije, rezultirali su pojedinačnim napretkom svake od njih, a iza tog napretka stoji niz aktivnosti koje organizacije provode u saradnji sa timom Instituta. Napredak organizacija je vidljiv u različitim segmentima rada i njihov razvoj je ono na što smo najviše ponosni.

U zavisnosti od stepena razvijenosti organizacije, tim Instituta koji radi na organizacijskom razvojima pripremljenu i prilagođenu metodologiju te kreirani set informacija koje se prenose kroz job shadowing.

Zahvaljujemo se predstavnicima Omladinske novinske asocijacije na posjeti, korisnim razgovorima i razmjeni iskustava!

Više o konceptu Job shadowing možete pročitati  OVDJE, a ukoliko imate dodatnih pitanja, možete se javiti putem e-mail adrese selma.sljivo@mladi.org.

Izvor: mladi.org