Jedinstvena utrka kultnim Velikim mostarskim stepenicama

Ovogodišnje izdanje utrke donosi zanimljiv model paralelnih startova natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Drugo izdanje jedinstvene utrke kultnim Velikim mostarskim stepenicama na Bijelom brijegu sa 112 stepenica održati će se u srijedu 24. travnja s početkom u 17.30 sati.  

U sklopu obilježavanja DAN BEZ LIFTA, s ciljem promocije važnosti tjelesne aktivnosti i motiviranja ljudi na korištenje stepenica u svakodnevnom životu udruga KINEZIS uz potporu Studentskog Centra Mostar i udruge građana Bijeli brijeg pripremila je kratki trkački izazov najpoznatijim stepenicama u gradu Mostaru.

Ovogodišnje izdanje utrke donosi zanimljiv model paralelnih startova natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji. Parovi za samo natjecanje bit će izvučeni slučajnim odabirom. Pobjednik/ca prolazi u iduće kolo natjecanja sve do finalnog nastupa u kojem će sudjelovati najbržih dvoje ženskih i muških natjecatelja.

Kotizacija za samo natjecanje je besplatna uz obaveznu prijavu na službenoj web stranici www.mostar.run

Podsjetimo, ”No Elevators Day” godišnji je globalni događaj koji se održava posljednje srijede u travnju u Europi. Inicijativa je to pokrenuta od ISCA – ”International Sport and Culture Association” da se na jednostavan način podiže svijest o važnosti tjelesne aktivnosti motivirajući ljude da u svakodnevnom životu odaberu stepenice umjesto lifta kao početak razvijanja zdravih navika i aktivnog životnog stila.

Udruga ”Zdrav život KINEZIS” kao koordinator projekta za Bosnu i Hercegovinu poziva organizacije, kompanije, javne kolektive, pojedince, da se priključe obilježavanju ovoga dana i na kreativan način budu pokretači pozitivnih društvenih promjena.

Izvor: bljesak.info