Javni poziv za volontiranje u Mreži za Izgradnju Mira

Dragi studenti i drage studentice,

Pozivamo vas da se pridružite našem timu kao volonteri i volonterke Mreže za izgradnju mira!

Mreža za izgradnju mira je osnovana 2010. godine na inicijativu mirotvorki i mirotvoraca koji su odlučili ujediniti svoje snage na promociji pitanja izgradnje mira u Bosni i Hercegovini. Mreža je vodeća koalicija organizacija civilnog društva koja okuplja preko 250 članica širom Bosne i Hercegovine (BiH). Mreža pokreće, jača i povezuje mirovne inicijative i aktivnosti u BiH i regionu.

Naša vizija je stabilno društvo u kojem se ljudi međusobno poštuju i vjeruju jedni drugima gradeći zajedno trajan mir u BiH i regionu. Više o Mreži za izgradnju mira saznajte na: www.mreza-mira.net.

Tražimo motivirane volontere i volonterke završne godine studija prvog ili drugog ciklusa, ili su već diplomirali/magistrirali. Volonteri/volonterke će imati priliku raditi na različitim zadacima i samim tim sticati znanja i vještine. Volonteri/volonterke bit će angažovani/-e na period u trajanju od tri mjeseca uz mogućnost produženja na dodatna tri mjeseca za one koji se iskažu u svom radu. Naša organizacija snosit će troškove toplog obroka i javnog prijevoza.

Ovaj javni poziv je otvoren stalno, što znači da se studenti/studentice mogu kontinuirano prijavljivati. Vaša angažiranost neće samo pružiti vrijedno iskustvo, već će imati i stvaran pozitivan uticaj na zajednicu.

Ako ste zainteresirani za volontiranje s nama, molimo vas da nam pošaljete svoj životopis i motivacijsko pismo na info@mreza-mira.net. U motivacijskom pismu, navedite svoje interese, vještine i razloge zašto želite volontirati s nama.

Radujemo se vašem sudjelovanju u našoj misiji izgradnje mira i podršci zajednici.

Izvor: mreza-mira.net