Javni poziv za učesnike – Street art kamp

Želiš kroz umjetnost da izraziš svoje stavove i utičeš na društvo u kojem živiš? Interesuje te street art? Onda je ovaj četverodnevni kamp u Gradišci idealna prilika za tebe!

Udruženje Most realizuje umjetnički kamp u sklopu projekta “Kada slike govore više od riječi” u periodu od 24. do 27. septembra 2020. godine, koji okuplja 30 mladih iz 10 lokalnih zajednica (Gradiška, Banja Luka, Srbac, Mrkonjić Grad, Bihać, Travnik, Velika Kladuša, Prijedor, Prnjavor, Kotor Varoš).

Tema kampa su lokalni heroji i heroine, borci/aktivisti koji su upamćeni po svojoj borbi za ljudska prava. Želimo preispitati pojam “heroja”. Ko su heroji bili nekad, a ko su sad? Njihovi portreti će se izrađivati u različitim umjetničkim pravcima. Želimo da osvjetlimo neke od istorijskih ličnosti, izvučemo ih iz zaborava, a u isto vrijeme podstaknemo mlade na umjetničko izražavanje i aktivizam.

Više na: https://www.facebook.com/udruzenje.most.gradiska

Related Posts

Svjetlostkomerc i Pomozi.ba u kampanji “Srcem za znanje i ništa manje”

Svjetlostkomerc i Udruženje Pomozi.ba, uz pomoć vjernih kupaca nastojat će osigurati pomoć za bolje i lakše obrazovanje djeci socijalno ugrožene kategorije u školskoj 2022/23 godini. Društveno odgovorna kampanja “Srcem za znanje i ništa manje” realizirat će se u periodu od 15.08. do 15.09.2022. godine. U navedenom periodu, građani će kupovinom u Knjižarama SVJETLOST i kupovinom brendova koje […]

Konkurs Balkan 2022: Sufinansiranje projekata međunarodnih organizacija, javnih subjekata i civilnog društva

Konkurs Balkan 2022: Sufinansiranje projekata međunarodnih organizacija, javnih subjekata i civilnog društva Maeci Komitet ministara odobrio je 15. juna „Odluku o odobrenju i produžetku međunarodnih misija 2022“, kojom se za zemlje Zapadnog Balkana izdvaja iznos od 1,5 milion eura za doprinos procesima stabilizacije u regionu i napretku procesa pristupanja EU. Shodno tome, iz ovih sredstava biće sufinansirane[…]