Javni poziv za sektor turizma u vrijednosti od 2 miliona KM

📢Prijavite projekt iz sektora turizma za priliku sufinansiranja kroz jedan od pet programa u sklopu javnog poziva Federalno ministarstvo okoliša i turizma! Rok za podnošenje prijava: 29. maj!

USAID Turizam može pružiti tehničku podršku pregleda projektne aplikacije prije slanja Federalnom ministarstvu okoliša i turizma. Ukoliko Vam treba podrška pišite nam do srijede, 24. maja na investicije@turizambih.ba

Programi javnog poziva:
👉Program podrške turističko-ugostiteljskim manifestacijama koje imaju internacionalni značaj za Federaciju BiH (konferencije, sajmovi, turističko – gastronomske i druge manifestacije), u ukupnom iznosu od 700.000 KM.
👉Program podrške turističko-ugostiteljskim manifestacijama koje imaju značaj za domaći/lokalni turizam (konferencije, sajmovi, turističko-gastronomske i druge manifestacije), u ukupnom iznosu od 300.000 KM
👉Program podrške konkurentnosti turističke i ugostiteljske djelatnosti kroz sufinansiranje specifičnog turizma – ruralnog i autohtonih ugostiteljskih djelatnosti u gradovima i u selima, kroz edukaciju, izradu projektne dokumentacije, tekuće održavanje, prilagođavanje objekta ekološki prihvatljivijim standardima, troškove usluga tekućeg održavanja objekta, nabavku i plasiranje autohtone ponude pića i hrane, u ukupnom iznosu od 500.000 KM.
👉Sufinansiranje promotivnog materijala iz oblasti turizma kroz brendiranje pojedinih mjesta, događaja (kampanje) i proizvoda u svrhu jačanja turističke ponude, u koje je moguće uključiti i bloggere. influensere, u ukupnom iznosu od 250.000 KM.
👉Sufinansiranje video promocije i brendiranje turizma Federacije Bosne i Hercegovine, u ukupnom iznosu od 250.000 KM.

❗Saznajte više: https://www.fmoit.gov.ba/…/turizam-transfer-2024-tekuci…

Izvor: facebook.com