Doživi Sarajevo Matinée uz Concentrix Bosna i Hercegovina

Na ovaj način, Concentrix Bosna i Hercegovina podržava lokalnu umjetničku scenu, domaće preduzetnike i preduzenice, uključuje se u promociju kulturnih znamenitosti grada Sarajeva i doprinosi organizaciji najpopularnijeg događaja za mlade u regionu.

Oliver Derler, Managing Director Concentrix Balkans, objašnjava da je kompanija Concentrix Bosna i Hercegovina oduvijek okrenuta lokalnoj zajednici, mladima i kulturi, te da je saradnja sa manifestacijom Sarajevo Matinée logičan slijed toga.

“Ovaj prepoznatljiv događaj u državi i regionu spaja lokalnu umjetničku scenu sa globalnom, promoviše turizam, predstavlja domaće preduzetnike i preduzetnice, domaću kuhinju, privlači veliki broj mladih na jedan vrlo inovativan način i kao takav ima nemjerljivu važnost za zajednicu. Concentrix Bosna i Hercegovina, kompanija koja posluje u Sarajevu, ima veliku obavezu prema zajednici i zbog toga mi je posebno drago što ćemo biti dio Matinée-a i doprinijeti daljem pozicioniranju Sarajeva na kulturno-umjetničkoj sceni”, napomenuo je Derler.

Zavirite u dio atmosfere Sarajevo Matinee uz Concentrix BiH u videozapisu u nastavku.

Važnost Sarajevo Matinée-a potvrđena je i nagradom Ambasador u kategoriji “Regionalni event 2023. godine” – Sarajevo Matineé je uvijek za primarni cilj imao dizanje svijesti o kulturi i umjetnosti kao i podršku mladim umjetnicima u BiH.

Na tom putu ne bi uspjeli sami pa su se povezali sa ljudima koji imaju iste vizije i ciljeve kao i oni. Concentrix, koji je već drugu godinu najveći partner Sarajevo Matinée-a, mnogo pomaže i ulaže u razvoj mladih umjetnika, njihova stvaralaštva i napredak što ima veliki uticaj na održanje kulture i kulturnih dešavanja kao što je Sarajevo Matinée.

Idna Mačkić-Biber, Head of Marketing u Concentrix Balkans, dodaje da Concentrix Bosna i Hercegovina i Sarajevo Matinée dijele poštovanje za mlade stvaraoce, lokalnu umjetničku i kulturno-historijsku scenu i inovativni pristup organizaciji.

“Ovim partnerstvom želimo da pokažemo zajednici koliko naš grad ima talentovanih ljudi i da, zajedno sa organizatorima manifestacije, podignemo svijest o postojanju perspektivne kulturno-umjetničke scene u Sarajevu. Za našu kompaniju je ogromno zadovoljstvo što smo udruženi u misiji sa Sarajevo Matinée-om, da podržimo mlade, zajednicu i umjetnost”, objašnjava Mačkić-Biber.
CONCENTRIX

Serija Sarajevo Matinée događaja počela je 4. maja ispred Akademije likovnih umjetnosti nastupom francuskog virtuoza Sebastiana Legera, a vizuelni događaj su obezbijedili studenti ALU Dino Tozo, Ilma Pacoli, Berina Šuvalija i Imran Murtagić.

Concentrix je globalna tehnološka kompanija, lider iz oblasti usluga koja podržava više od 2.000 klijenata da riješe najveće poslovne izazove. Concentrix posluje u više od 70 zemalja svijeta, na šest kontinenata i više od 150 jezika. U Bosni i Hercegovini fokusirani su na pružanje korisničke podrške na njemačkom jeziku.

Više informacija o Concentrix možeš pronaći na concentrix.com i zaprati ih na društvenim mrežama Facebook i Instagram .

Ne propusti svoju priliku za zaposlenje.

Izvor: rolify.com